Роботът Пепър посреща клиентите на HSBC Още по темата Все

...
Роботът Пепър посреща клиентите на HSBC Още по темата Все
Коментари Харесай

Банките в САЩ привличат клиентите си с танцуващи роботи и безплатни напитки

Роботът Пепър посреща клиентите на HSBC

Още по тематиката
Все по-разнообразни и различни

Мобилните приложения, които оферират по-бързи и по-удобни финансови услуги към този момент уголемяват портфейла си от варианти
7 сеп 2018
Deutsche Bank ще бъде извадена от показателя Euro Stoxx 50

Компанията претърпява компликации, а друга немска банка най-вероятно ще излезе от DAX
4 сеп 2018 Безплатен Wi-Fi, капучино на промоция, творби на изкуството и танцуващи работи са част от нещата, които банките в Съединени американски щати оферират, с цел да убедят клиентите си, че няма нищо необичайно в това да посетят банков клон във века на технологиите, споделя Reuters.

В наши дни множеството клиенти избират да правят банкови интервенции всекидневно посредством смарт телефоните си, защото е по-удобно и на ниска цена. Клоновете обаче се нуждаят от тях, с цел да им дават препоръки, оферират позволения на проблеми по сметките или да им оказват помощ да вземат по-добро решение за вложения на средствата си.

Да заложим на технологията

Затова банките пробват всички вероятни разновидности, с цел да привлекат вниманието на клиентите. JP Morgan да вземем за пример се е фокусирала върху локалното изкуство, Bank of America подчертава върху новите технологиите посредством своите " софтуерни питейни заведения ", а в HSBC човекоподобният робот Пепър поздравява посетителите, като им маха с ръка и им намига.

Привличането на консуматори посредством съвременна технология, зони за консултация и съвременен фон е единствено началото, споделят консултанти и дизайнери. Предизвикателството е да трансфорат това в печелившо за банките, както и да ускори лоялността към тях.

" Иновативният дизайн оказва помощ за триумфа ни ", твърди Брандън Ларсън, шеф във финансово-консултантската компания Novantas. " Нещото, което е мъчно да се направи, е хората да одобряват това като част от връзките си с институцията. С други думи - може ли капучино да продаде ипотека ", изяснява още той.

По-голяма ли ще е облагата

Reuters интервюира осем постоянни клиенти на Capital One, банка-кафе в Ню Йорк, и изводът е, че задачите на банката може би ще се реализиран по-трудно. Шестима от тях споделят, че посещават банката, с цел да си заредят телефона или с цел да си вземат студено кафе, само че не и с цел да извършат транзакции или да са клиенти. " Идвам тук единствено за безплатния Wi-Fi ", споделя Чай Лий, клиент на Chase.

Той изяснява, че няма проекти да сменя банката си и че в случай че си отвори нова сметка, ще се управлява от това да избере най-хубавия лихвен проект. Пепър може да предлага на клиентите да възпроизведе прогнозата за времето, само че не може да им открие банкова сметка или да отговоря на комплицирани финансови въпроси. Засега обаче банкерите изясняват, че привличащите окото детайли са повече от маркетинг принадлежности.

Джеръми Балкин, шеф по нововъведенията на пазара в Съединени американски щати, разяснява, че клонът на банката на Пето авеню е отворил с 20% повече сметки през юли, когато роботът Пепър е бил там, спрямо година по-рано. " Честно казано, Пепър е историческо откритие. Няма общо с маркетинга. Той е част от нашето семейство в клона. "
Джеръми Балкин, шеф по нововъведенията в HSBC, Съединени американски щати

Capital One счита кафе модела си за сполучлив и обмисля да отвори нови клонове във Вашингтон и Сан Диего. Засега те са общо 33, като банката работи взаимно с кафе веригата Peet’s Coffee. Лия Дейн, шеф на банковия маркетинг и ритейл продажбите, споделя пред Reuters, че половината от посетителите на банката не са нейни клиенти, което е добре, тъй като повече хора се срещат с марката. Тя не разяснява дали банката печели повече от това, само че отбелязва " в случай че не бяхме удовлетворени, щяхме да спрем ".

Надежда за по-добро цифрово предложение

Остава един въпрос пред банките - дали посредством технологията ще трансформират навиците на потребителите. За банките в Съединени американски щати софтуерният развой е много сложен - за разлика от съперниците в Европа и Азия, които са по-напред с цифровите артикули и клиентите им са привикнали да вършат множеството неща онлайн. Американските банки обаче изпитват компликации и не са доста конкурентоспособни, тъй като нямат мощна клонова мрежа.

Някои анализатори считат, че би трябвало да влагат в подобряването на цифровите си артикули. Според тях клиентите в Съединени американски щати посещават клоновете по-често, тъй като са обезпокоени от технологията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР