Robinhood подаде документи за първоначално публично предлагане на ценни книжа.

...
Коментари Харесай

Robinhood подаде документи за IPO

Robinhood подаде документи за в началото обществено предложение на скъпи бумаги. Броят на акциите, които ще бъдат препоръчани, и ценовият диапазон към момента не са избрани. Robinhood кандидатства за листване на акции на Nasdaq под тикера HOOD. Пазарната капитализация на компанията се чака да бъде над 10 милиарда $ като към 20-30% от акциите на компанията се чака да бъдат заделени за самостоятелни вложители.

Относно Робинхуд

Създадената от българина Влад Тенев компания, Robinhood разрешава на самостоятелни вложители да влагат с релативно минимални средства на пазара с помощта на неналичието от такси свързани с търговията. Според данни от Robinhood, компанията разполага с над 18 млн. дейни консуматори с активи от 80 милиарда $ (преди пандемията управляваше под 20 милиарда $ в сметки на потребители).

Robinhood разгласи за пръв път чиста годишна облага през предходната година, генерирайки чиста облага от 7.5 млн. $ при доходи от 959 млн. $ през 2020 година, против загуба от 107 млн. $ за 278 млн. $ през 2019 година, съгласно декларацията на Robinhood прикрепена към документите за първично обществено предложение изпратена към Комисията за скъпи бумаги и тържища (SEC).

Брокерът обаче губи 1.4 милиарда $ през първото тримесечие на 2021 година заради непредвидени разноски, свързани с набиране на средства по време на манията GameStop през януари. Компанията е генерирала 522 млн. $ доходи през първото тримесечие на 2021 година, което е с 309% повече от 128 млн. $, извоювани през първото тримесечие на 2020 година (преди да удари covid) Търговията с варианти съставлява към 38% от приходите, до момента в който акциите и крипто са 25% и 17% от приходите на компанията, надлежно.

Брокерът има за цел да събере 100 млн. $ в обществения дебют, което е относително малко като се има поради, че компанията към този момент е набрала над 5.6 милиарда $ от основаването си през 2013 година Последното финансиране беше на 1 февруари 2021 година, когато набра 2.4 милиарда $ след продажбата на облигации с цел да се оправи със обстановката към Gamestop.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР