Роберто Манчини стана национален селекционер на Саудитска Арабия, съобщиха световните

...
Роберто Манчини стана национален селекционер на Саудитска Арабия, съобщиха световните
Коментари Харесай

Манчини пое националния тим на Саудитска Арабия

Роберто Манчини стана народен селекционер на Саудитска Арабия, оповестиха международните организации, базирайки се информация на футболната федерация в Рияд. Договорът е до 2027 година Италианецът ще получава по 25 милиона евро на година. Отделно са планувани бонуси.

Дебютът му ще е на 8 септември против Коста Рика.

Назначението става факт тъкмо две седмици, откакто Манчини напусна националния тим на Италия. Това бе неочакван ход от страна експерта, който през 2021 година направи " скуадра адзура " европейски първенец и държи връх от 37 следващи мача без загуба отпред на народен отбор.

Не съумя обаче да класира " сините " на Световното в Катар и все пак тогава резервира поста.

При напускането си Манчини разгласи, че в действителност е бил заставен да го направи, защото шефовете на федерацията създали по този начин, че да го предизвикат. Те кадрували в екипа му, назначавайки треньори, които не е одобрявал.

Преди 10 дни Манчини бе сменен от Лучано Спалети, който направи " Наполи " първенец и напусна незабавно по-късно. Спалети искаше да си почине от футбола за една година, само че офертата от федерацията промени желанието си.

 58-годишният Роберто Манчини е работил преди този момент във " Фиорентина ", " Лацио ", " Интер " (Милано), " Манчестър Сити ", " Галатасарай " и " Зенит ".

Той става следващото огромно име, което отива в Саудитска Арабия това лято.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР