Роберт Шварцман (Prema) завоюва своята трета победа от началото на

...
Роберт Шварцман (Prema) завоюва своята трета победа от началото на
Коментари Харесай

Шварцман се върна на върха във Формула 2 след великолепна победа на Спа

Роберт Шварцман (Prema) завоюва своята трета победа от началото на сезона във Формула 2, откакто победи в спринтовата конкуренция от седмия уикенда за 2020 година, който се организира на пистата „ Спа “ в Белгия.

Руснакът започва от трета позиция на стартовата решетка и задържа своето място на старта. Той се изкачи на първата позиция, откакто двамата водачи Дан Тиктъм (DAMS) и Рой Нисани (Trident) се удариха на „ Ле Комб “ в четвъртата обиколка, което извади израелския водач от конкуренцията. Тиктъм от своя страна имаше щета в своето предно крило и губеше по най-малко една секунда на обиколка до края на конкуренцията, като огромна част от загубата идваше в техничния втори бранш на белгийското трасе.

Това разреши на британеца да се пази извънредно ловко в останалите две бранша, като той задържа втората си позиция в продължение на цели четири тура, когато той позволи неточност в прекъсването на „ Автобусната спирка “. Тази му неточност разреши на Мик Шумахер (Prema) да се приближи рисково и синът на седемкратния международен първенец нямаше проблем да изпревари своя съперник. По този метод той донесе двойна победа за своя отбор.

Трети на подиума през днешния ден се качи Гуан-Ю Джоу (UNI-Virtuosi), който изпревари по превъзходен метод Тиктъм единствено обиколка откакто това направи и Шумахер. Четвърти и пети приключиха дуото на Hitech Никита Мацепин и Лука Гиото, до момента в който останалите места в зоната на точките бяха заети от Луи Делетра (Charouz), Кристиан Лунгард (ART) и Артьом Маркелов (HWA).

Вчерашният победител Юки Цунода приключи днешната конкуренция на седма позиция, само че наказване, което бе наложено на японеца поради контакт с Калъм Илот (UNI-Virtuosi) на старта го смъкна до деветата позиция. Заради контакта Илот не приключи днешната конкуренция и по този метод загуби водачеството в генералното класиране от Шварцман, който се възползва по оптимален метод от неприятния шанс на своите противници, защото с изключение на успеха, съветския играч взе и двете точки за най-бърза обиколка. Преднината на върха в класирането, с която водачът на Prema разполага е 10 точки пред Илот, до момента в който трети е Цунода, който изостава с 21 пункта от Шварцман.

Сезонът в Формула 2 ще продължи другата седмица на италианската писта „ Монца “.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР