Робърт Кийосаки, известен инвеститор и автор на известната книга за

...
Робърт Кийосаки, известен инвеститор и автор на известната книга за
Коментари Харесай

Ето коя е най-голямата заплаха за САЩ според Робърт Кийосаки

Робърт Кийосаки, прочут вложител и създател на известната книга за персонални финанси " Богат баща, безпаричен баща ", наскоро изрази угриженост за евентуалния крах на " американската империя ".

Той изясни тази заплаха освен с световното отменяне на щатския $ като преобладаваща аварийна валута, само че и с това, което той възприема като необятно публикуван проблем: незнанието и неналичието на финансово обучение.

В изявление за подкаст с водещия Джон Макгрегър на 13 октомври той изрази мощните си запаси, ориентирани по-специално към преподавателите. Кийосаки твърди, че съгласно него доста учители наподобяват на бюрократи и заради това не са готови да предадат на учениците си значими финансови познания.

Той искрено съобщи:

Кийосаки подлага на критика още просветителната система в Съединени американски щати, като твърди, че тя по-скоро индоктринира, в сравнение с просвещава, и показва страдание за разпространяването на това, което съгласно него е необятно публикувана нелепост и липса на осведоменост. Той порица тези, които прекомерно хвалят образованието и учебните заведения на децата си, като смята сходно държание за “отричане ”, и твърди, че съгласно него децата са подложени на интелектуална операция.

Преди това Кийосаки означи няколко други евентуални закани за стопанската система на Съединени американски щати. Сред тях са призраците на хиперинфлацията, въвеждането на цифрова валута на централната банка (CBDC) и хипотетичното деформиране на фактическата информация по отношение на растежа на работните места от страна на държавното управление.

За да се смекчи евентуалното влияние на тези фактори, Кийосаки се разгласи за диверсификация на вложенията. Той предложи да се обмислят благородни метали като злато и сребро, както и нетрадиционни активи като криптовалути, със специфичен акцент върху Биткойн ( BTC ).

По-рано тази година Кийосаки също по този начин предизвести за възходящата опозиция измежду страните, изключително в групата БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка), против отстъпването пред това, което той характеризира като преобладаваща позиция на Съединени американски щати. Освен това той изрече мнение, че при положение на стопански спад Биткойн може да доближи зашеметяващата цена от $1 милион.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР