Рияд е ключов съюзник на Вашингтон, но отношенията им в

...
Рияд е ключов съюзник на Вашингтон, но отношенията им в
Коментари Харесай

Блинкен отиде в Саудитска Арабия, за да стабилизира двустранните връзки

Рияд е основен съдружник на Вашингтон, само че връзките им напоследък са обтегнати.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман се срещнаха в Джеда тази нощ. Бин Салман и Салман разискаха връзките сред Саудитска Арабия и Съединените щати, заяви Саудитската организация по печата (СПА), представена от Ройтерс. Тя добави, че двамата са разговаряли още за " аспекти на съдействие в разнообразни области и за развития в районен и интернационален проект ".

Блинкън е повдигнал пред Бин Салман въпроса за човешките права в Саудитска Арабия, " общо и по отношение на съответни проблеми ", съобщи поискал анонимност източник от американската делегация, представен от Франс прес. Той уточни, че държавният секретар на Съединени американски щати и " мощният човек " в богатото на нефт, ултраконсервативно кралство са имали " открит и откровен диалог ".

Блинкън и Бин Салман " разискаха евентуално нормализиране на връзките (на Саудитска Арабия) с Израел и се схванаха да продължат разговора по този въпрос ", сподели още американският източник.

Той посочи, че срещата в кралския замък в Джеда е почнала малко преди среднощ и е траяла 1 час и 40 минути.

Рияд е основен съдружник на Вашингтон, само че връзките им напоследък са обтегнати.

Ръководителят на американската дипломация дойде през вчерашния ден в Саудитска Арабия на задача за стабилизиране на двустранните връзки след години на задълбочаващи се различия поради въпроси от Иран и сигурността в Близкия изток до цените на петрола, отбелязва Ройтерс.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР