Рисунки върху спасителни термични одеала, видео арт и първата в

...
Рисунки върху спасителни термични одеала, видео арт и първата в
Коментари Харесай

Тео Ушев подготвя изложба с миксирана реалност в София

Рисунки върху избавителни термични одеала, видео арт и първата в България апаратура с миксирана действителност ще включва новият план на Теодор Ушев. Изложбата ще носи името „ Като в мрачно огледало “, ще бъде открита на 20 февруари в Софийска градска художествена изложба, а нашенци ще могат да се допрян до нея до 11 март.

Инсталацията е първият огромен независим план, който основаният в Канада аниматор приготвя у нас отвън киното. „ Като в мрачно огледало “ ще предизвика публиката да потърси скритото обръщение оттатък привидното, като осмисли концепцията за персоналния и обществен боязън и двуличие. За задачата в един от модулите си Ушев ще употребява ексеприменталната технология миксирана действителност, която прибавя цифрови 3D картини и облици, като ги смесва със заобикалящата фена среда.

В рамките на плана първият българин, член на Американската кино академия, ще сътвори и филм, който ще може да бъде забелязан още веднъж в пространството на галерията. „ Като в мрачно огледало “ e план, финансиран по Програма „ Култура” на Столична община, в партньорство със Софийска градска художествена изложба и Националния кино ръб на Канада.

Година откакто късометражната лента на Ушев „ Сляпата Вайша “ получи номинация за „ Оскар “, планът продължава да жъне триумфи. Този март планът във версията му с добавена действителност ще се бори за статуетката на Канадските кино награди в категорията „ Виртуална действителност “. Миналата година Ушев и „ Сляпата Вайша “ си потеглиха от форума с наградата за най-хубава анимация.

Източник: Монитор
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР