Рисунки върху спасителни термични одеала, видео арт и първата в

...
Рисунки върху спасителни термични одеала, видео арт и първата в
Коментари Харесай

Теодор Ушев показва за пръв път в София потапяща инсталация и миксирана реалност

Рисунки върху избавителни термични одеала, видео арт и първата в България апаратура с миксирана действителност включва най-новият образен авторски план на Теодор Ушев Като в мрачно огледало/ In the mirror, dimly. Изложбата-инсталация ще бъде показана в София от 20 февруари до 11 март в Софийска градска художествена изложба, оповестиха уредниците на проявата.

Това е първият независим огромен план, който Ушев приготвя у нас отвън киното. По покана на държавни и частни организации, той има осъществени сходни начинания, изложения и съоръжения в разнообразни страни по света, измежду които Англия, Канада, Холандия, Словения, Япония, Съединени американски щати, Франция и други

Проектът е провокация към публиката да търси скритото обръщение, смисъла оттатък привидното, другата позиция. Осмисля концепцията за персоналния и обществен боязън и двуличие, спасението и заличаването като самостоятелен и публичен акт.

За пръв път в България ще бъде показана " потапяща " апаратура - едно от най-иновативните и атрактивни течения във образното изкуство. При него благодарение на специфична каска – очила, фенът се въвлича в различна среда, добива оптичната илюзията, че е част от действието, което вижда в тях.

Ушев ще употребява и пробната технология миксирана действителност в един от модулите си. Миксираната действителност прибавя цифрова 3D картини и облици, като ги смесва със заобикалящата фена среда. Така в интерактивно прекарване се смесва действителния и виртуален свят, където физическите и цифрови обекти съществуват дружно и взаимодействат в действително време.

Освен видеото с миксирана действителност, в границите на плана Теодор Ушев ще сътвори филм, който може да бъде забелязан в пространството на галерията, както и галерия на обектите с изображения, от които са основани те.

Като в мрачно огледало/ In the mirror, dimly се финансира по Програма " Култура " на Столична община, в партньорство със Софийска градска художествена изложба и Националния кино ръб на Канада /NFB/. Организатори на изложбата са фондация Моменти и Кидс Хаус.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР