Рискът от високи нива на холестерол в кръвта се увеличава

...
Рискът от високи нива на холестерол в кръвта се увеличава
Коментари Харесай

С тази лесна диета ще забравите за високия холестерол

Рискът от високи равнища на холестерол в кръвта се усилва с възрастта. Въпреки това, фактът, че заболяването в този момент е необятно публикувана измежду популацията, се дължи на несъразмерното количество наситени мазнини, които хората поемат. Тези мазнини се всмукват в червата и се пренасочват към черния дроб, който ги трансформира в два типа холестерол.

Нивото на това вещество в кръвта се дефинира по едно и също време от два индикатора: липопротеинов холестерол с ниска компактност, именуван още " неприятен " холестерол, и липопротеинов холестерол с висока компактност, който се дефинира като " добър ". Храните, богати на разтворими хранителни фибри, са доста потребни, в случай че би трябвало да поддържате равнищата на холестерола под надзор, защото те свързват мастните молекули още в храносмилателния тракт и ги изхвърлят от организма.
Видите ли това по лицето си - имате висок холестерол
Високият холестерин е извънредно рисково положение, при което имаме нараснало равнище на мазнини в кръвта. Молекулите на тези мазнини се н...

Диета с високо наличие на овес, бадеми, соя и растителни стероли също може да помогне за поправяне на равнищата на холестерола. Това се дължи на обстоятелството, че изброените артикули задействат механизми, които предотвратяват усвояването на мазнините в червата и синтеза на холестерол в черния дроб.

Редица изследвания демонстрират, че персонализираните модели на хранене могат да оказват помощ в битката с високите равнища на холестерола.

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР