Рискът от тромбози при боледуване от COVID-19 е осем до

...
Рискът от тромбози при боледуване от COVID-19 е осем до
Коментари Харесай

Рискът от тромбози при COVID-19 е осем до десет пъти по-висок отколкото при ваксиниране, сочи проучване

Рискът от тромбози при боледуване от COVID-19 е осем до 10 пъти по-висок в сравнение с при имунизиране, сочат данните от ново изследване, представено от Ройтерс.

При препаратите на „ АстраЗенека “ и „ Янсен “ се оповестява за извънредно редки случаи на церебрална венозна синусова тромбоза, само че английските и европейски регулаторни органи подчертаха неведнъж, че изгодите от имунизацията надвишават рисковете.

Проучване на английски учени измежду 500 000 пациенти с COVID-19 е открило церебрална венозна тромбоза при 39 души на 1 милион вследствие на инфекцията – число доста по-голямо от това при имунизациите.

ЕМА показва, че това положение се демонстрира при петима на един милион души, ваксинирани с „ АстраЗенека “.

В публикация, която следва да мине самостоятелна оценка, откривателите показват, че рискът от тромбозата в мозъка е осем до 10 пъти по-висок в резултат на инфекцията COVID-19, в сравнение с след приема на съществуващите ваксини против заболяването.

Изследването е направено въз основа на информация от американска здравна база данни и не употребява нови данни за риска от тромбози в резултат на имунизацията на „ АстраЗенека “, която не се ползва на територията на Щатите.

Смъртността от церебралната тромбоза е към 20 на 100, без значение дали е породена от COVID-19 или от ваксина. Основният риск са самите тромби.

Учените показват, че дебатът към имунизациите е сложил на назад във времето сериозните опасности при самото заболяване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР