Рискът от развитието на диабет зависи изцяло от начина на

...
Рискът от развитието на диабет зависи изцяло от начина на
Коментари Харесай

Лекар разкри неизвестен досега признак на диабет

Рискът от развиването на диабет зависи напълно от метода на живот и храненето. Ако преди десетилетия от това заболяване са страдали най-вече възрастни хора, в този момент младите също са изложени на риск.

Според специалисти през днешния ден над 400 милиона души са податливи на диабет, половината от които даже не знаят за развиването на патологията.

За да спрете развиването на заболяването в точния момент и да започнете лекуване в ранните стадии, належащо е да сте осведомени с нейните признаци. 

Ендокринологът Надежда Чернишова разкри сигнален признак на болестта, незнаен до момента.

Един от значимите признаци на диабет е затлъстяването в региона на кръста . Факт е, че неочакваните промени в тежестта демонстрират, че може да засегне и вътрешните органи и това е значим признак за развиването на метаболитен синдром, който често води до захарен диабет.

За инспекция на обиколката на талията е нужна само измервателна лента. При дамите, податливи на болестта, обиколката надвишава 80 см, а при мъжете - 100 см. Ако внезапно забележите промени в региона на талията, би трябвало да се консултирате с доктор, който незабавно да ви предпише лекуване. Необходимо е да се реши положението на черния дроб, панкреаса и да се реши дали всичко е наред с обмяната на глюкоза в организма.

Най-добрата предварителна защита

Навременните прегледи може да оказват помощ за отбягване на риска от развиване на диабет вид 2. 

Ако болестта се диагностицира на стадий преддиабет, то може да се стопира посредством смяна в метода на живот и уравновесена диета. Това е освен най-хубавата превантивна мярка, само че и най-важният детайл от лечението. 

Важно: Статията е с осведомителен темперамент и не може да замести консултацията с доктор!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР