Рискът от инфаркт е с 69% по-висок за хората, които

...
Рискът от инфаркт е с 69% по-висок за хората, които
Коментари Харесай

Установиха връзка между безсънието и риска и от инфаркт

Рискът от инфаркт е с 69% по-висок за хората, които страдат от бодърствуване спрямо нестрадащите от това разстройство на съня, откри проучване, показано на годишната научна конференция на Американския лицей по кардиология и представено от " Медикъл Експрес ".

Авторите на проучването са провели наблюдения в интервал от девет години. Те са открили също, че хората, които спят по пет часа или по-малко на нощ, са по-застрашени от сърдечен удар. Страдащите по едно и също време от диабет и бодърствуване са двойно по-застрашени.

„ Безсънието е най-разпространеното разстройство на съня, само че по доста способи към този момент не е единствено заболяване, а повече житейски избор. Просто не отдаваме нужното значение на съня “, споделя Йомна Дийн, студентка от университета на Александрия, Египет и създател на проучването. " Нашето проучване сподели, че страдащите от бодърствуване е по-вероятно да получат сърдечен удар, без значение от възрастта, и че инфарктите сполитат по-често дамите с инсомния ", разкрива още тя.

Изследователката поучава да се поддържа добра хигиена на съня, стаята да бъде тъмна, тиха и прохладна и да оставяме надалеч електронните устройства преди лягане.

Източник: Антоанета Маркова/БТА

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР