Рискът от Брекзит без споразумение се увеличи след гласуването в

...
Рискът от Брекзит без споразумение се увеличи след гласуването в
Коментари Харесай

Юнкер пред ЕП: Рискът от Брекзит без споразумение се увеличи, няма предоговаряне

Рискът от Брекзит без съглашение се усили след гласуването в Камарата на общините. Това предизвести ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пред Европейския парламент, представен от " Гардиън ".

Вчера английският парламент поддържа предложение, което дава мандат на премиера да търси предоговаряне на договорката с Европейски Съюз за Брекзит.

Но Юнкер удостовери позицията на Общността, че няма да има предоговаряне на съглашението. Той разясни, че Европейски Съюз се приготвя и за сюжет Брекзит без договорка.

Англия скоро ще напусне Европейски Съюз. Това е неприятно решение, счита той.

По думите му съглашението за овакантяване е най-хубавото и единственото. Според него гласуването през вчерашния ден в Народното събрание не е трансформирало нищо.

Европейски Съюз е решен да предотврати връщане на " мрачните времена " в Ирландия, даде обещание Юнкер.

Председателят на Европейската комисия повтори, че Брюксел няма предпочитание да употребява защитния механизъм за Ирландия.

Юнкер счита, че Камарата на общините е против доста неща - срещу Брекзит без съглашение, срещу защитния механизъм. Ние не знаем английският парламент какво поддържа, показа европейският представител.

Той даде обещание да продължи да поддържа тесни контакти с премиера Тереза Мей, която почита доста. Шефът на Комисията даде обещание да чуе концепциите, само че също ще бъде явен във връзка с позицията на Европейски Съюз.

Вярва, че може да се реализира съглашение, тъй като е оптимист.

След това взе думата основният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние, който упрекна Мей, че се е дистанцирала от " съглашението, което тя самата контракти ", без да предлага някаква изясненост и опция на защитния механизъм.

Според Барние гласуването за отбягване на Брекзит без съглашение не значи, че ще бъде предотвратено.

Вчера за първи път Мей разгласи, че съглашението би трябвало да бъде предоговорено, направи го даже преди гласуването, разяснява основният договарящ.

Споразумението няма да бъде предоговаряно, безапелационен е той. По думите му защитният механизъм не е " доктрина ", само че е част от решението на въпроса за ирландската граница.

Той обаче разгласи, че Европейски Съюз е открит за " различни договорености ". Протоколът към съглашението за овакантяване и политическата декларация за бъдещите връзки споделя това, изясни Барние и добави, че защитният механизъм е нужна практична мярка. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР