Рискът коронавирусът да стигне България е нулев. Хората, които ще

...
Рискът коронавирусът да стигне България е нулев. Хората, които ще
Коментари Харесай

Идва ли коронавирусът в България

Рискът коронавирусът да стигне България е нулев. Хората, които ще пътуват - би трябвало да се осведомят навреме и наложително да вземата защитни ограничения. Това сподели в ефирът на Българска национална телевизия началникът на Втора Клиника по инфекциозни болести във ВМА доцент Райничка Михайлова.

Тя посочи, че съгласно множеството специалисти се касае за по-леко протичаща вирусна зараза спрямо тази от 2002-ра година. " Случаите са по-леки и без значение от възходящия брой на заболелите - смъртността е по-ниска. Рискът за България е съвсем нулев и сдържан за тези, които пътуват по целия свят. Коронавирусите са познати още от 1930 година, само че главно от ветеринарите, тъй като предизвикват много болести при животните, в това число нашите кучета и котки боледуват от коронавируси ", обясни Михайлова.

По думите ѝ на по-късен стадий са се появили и при хората, само че са причинявали доста леки болести при хората за относително бързо време. Те не са представлявали интерес за медицината до 2002 година, когато избухва зараза от ТОРС, прочут като SARS, и се открива, че той се предизвиква от ковид. Тогава за интервала 2002-2003 година заболяват 8 000 души.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР