Рискът България да бъде отклонена от европейския й път нараства

...
Рискът България да бъде отклонена от европейския й път нараства
Коментари Харесай

Велизар Шаламанов: Нараства рискът България да бъде отклонена от европейския й път

Рискът България да бъде отклонена от европейския й път нараства с всеки последващи избори и с всяко служебно държавно управление. Това съобщи пред Българска национална телевизия Велизар Шаламанов, някогашен министър на защитата.

Той е измежду стоте интелектуалци, които подписаха възвание към проевропейските партии да сформират парламентарно болшинство.

Шаламанов уточни, че се е включил към апела, воден от „ отговорността, която имаме всички ние, работилите за влизането в НАТО и Европейски Съюз, за развиването на една европейска страна “.

Той посочи, че договарянията за държавно управление би трябвало да се водят въз основа на ясни цели и за министър председател да бъде определен човек, който се употребява с доверие.

„ От 7 милиона души би трябвало да има най-малко един пълновръстен жител, на който може да се гласоподава доверие “, сподели Шаламанов.

Той акцентира, че всички партии без „ Възраждане “ са изразили поддръжка за главните национални цели и като се изключи Българска социалистическа партия по тематиката за Украйна и даването на военна помощ.

Велизар Шаламанов предизвести, че президентът Румен Радев тласка партиите към обстановка, която може да ни докара до референдум за президентска република.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР