Риши Сунак трябва да подаде оставка, преди да е довел

...
Риши Сунак трябва да подаде оставка, преди да е довел
Коментари Харесай

Напрежение в партията на торите - консерватор поиска оставката на Сунак

Риши Сунак би трябвало да подаде оставка, преди да е довел консерваторите до " изгубване ", съобщи народен представител от торите в унищожителна офанзива против министър-председателя.

В трагична намеса във вторник вечерта Саймън Кларк, който беше министър в краткотрайното държавно управление на Лиз Тръс, прикани Сунак да се отдръпна и да освободи място за нов водач на торите.

В публикация за в. " Телеграф " Кларк съобщи, че " невдъхновяващото водачество на Сунак е главната спънка пред нашето възобновяване " и че той " за жалост се е трансформирал от актив в котва ".

Той твърди, че Сунак " води консерваторите към избори, на които ще бъдем избити ", тъй като " не схваща от какво се нуждае Англия. И не се вслушва в това, което желае английският народ ".

Статията на Кларк провокира нов кръг от вътрешнопартийни войни. Торите от всички крила на партията отвърнаха на Кларк в обществените мрежи.

Прити Пател, някогашният вътрешен министър, съобщи в X, че " заниманието с лековато и разединяващо самовъзвеличаване служи единствено на нашите съперници ". Дейвид Дейвис, някогашният министър по въпросите на Брекзит, съобщи: " Това става неуместно. На партията и на страната им омръзна депутатите да слагат личните си лидерски упоритости над ползите на Обединеното кралство ".

Дамиан Грийн, ръководител на фракцията " Една нация " на центристките торийски депутати, съобщи от същата естрада, че намесата на Кларк е " неправилна и неразумна ". Докато Лиъм Фокс, някогашният министър на защитата, предизвести, че " тези, които имат желание да дестабилизират държавното управление в година на избори, би трябвало да схванат следствията ".

В частни диалози други депутати от торите бяха още по-откровени. " Не съм сигурен, че би трябвало да получаваме препоръки за водачество от дясната ръка на Лиз Тръс ", сподели един от министрите пред " Гардиън ".

" Какво, по дяволите, прави Саймън Кларк? " - сподели народен представител от торите, който поддържа Тръс в състезанието за водач на партията през 2022 година

Друг народен представител от торите сподели: " Тази вечер Саймън Кларк не оказа помощ нито на себе си, нито на партията, нито на страната си, нито на някой от сътрудниците си - единствено на Стармър. Той би трябвало да се прибере у дома, да си легне в тъмна стая и да повтаря " Трябва да се боря с лейбъристите ", до момента в който най-сетне не му просветне ".

В публикацията си Кларк признава, че " доста депутати се опасяват, че още една промяна на водача ще наподобява неуместно ", само че прибавя: " Какво по-нелепо от това добродушно да вървим към заличаване, което може да бъде избегнато, тъй като не желаем да се вслушаме в това, което обществото ни споделя толкоз ясно? "

Високопоставени тори считат, че обществената изява на Кларк е част от съгласуван скрит план против Сунак, проведен от някои десни тори, измежду които е и пиърът Дейвид Фрост. Миналата седмица в. " Телеграф " разгласява изследване на YouGov, съгласно което торите са се насочили към съкрушително проваляне на изборите, съпроводено от публикация на Фрост, в която той твърди, че единствената им вяра е да заемат по-твърда позиция във връзка с имиграцията.

Новият водач на торите ще бъде четвъртият закостенял министър-председател в границите на 18 месеца. Борис Джонсън си потегли през септември 2022 година и за малко беше заменен от Тръс, преди Сунак да поеме ръководството.

Националният координатор на акцията на лейбъристите Пат Макфадън съобщи, че торите образуват " следващия кръговиден отряд за разстрел ". " Има доста основателни аргументи да се отървем от това клакьорско консервативно държавно управление и освобождението на английския народ от безкрайните пристъпи на вътрешни битки сред торите сигурно е една от тях ", сподели той.

Заместник-лидерът на либералдемократите Дейзи Купър съобщи, че е " изцяло неуместно Консервативната партия даже да разисква назначението на четвърти министър-председател, без даже да даде опция на гласоподавателите да се произнесат "./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР