Риши Сунак отказва да забрани на Fujitsu да получава държавни

...
Риши Сунак отказва да забрани на Fujitsu да получава държавни
Коментари Харесай

Риши Сунак няма да спре да дава пари на данъкоплатците на Fujitsu въпреки скандала с пощите

Риши Сунак отхвърля да забрани на Fujitsu да получава държавни контракти, макар че компанията признава, че е знаела за неточности в своята система Horizon, които са довели до неправилно гонене на пощенските ръководители.

Директорът на Fujitsu Europe Пол Патерсън сподели на депутатите тази седмица, че компанията е наясно с „ бъгове и неточности “ от „ ранен стадий “ – и призна, че има „ морално обвързване “ да финансира обезщетения за почтени чиновници на пощата. Но министър-председателят към момента упорства министрите да изчакат до края на формалното следствие на пощите, което би трябвало да завърши по-късно тази година, преди да решат дали да пресечен връзките си със скандалната компания.

Говорителят на премиера сподели, че държавното управление ще забави решението, до момента в който не " откри обстоятелствата и не показа всички доказателства ". Това пристигна, откакто Скотланд Ярд сподели, че следствието на евентуални закононарушения, свързани със абсурда с пощенската работа, ще отнеме най-малко до 2026 година, което забавя още...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР