РИОСВ - Стара Загора предприе спешни мерки за намаляване на

...
РИОСВ - Стара Загора предприе спешни мерки за намаляване на
Коментари Харесай

Поредно замърсяване на въздуха в Гълъбово от ТЕЦ Брикел

Регионална инспекция за опазване на околната среда - Стара Загора предприе незабавни ограничения за понижаване на замърсяването на въздуха в енергийния комплекс " Марица изток " . Това съобщи шефът на локалната екоинспекция Диана Искрева, представена от Нова телевизия.

Поводът за това са записаните през почивните дни превишения на серен диоксид , регистрирани на 15-и и 16 октомври. Регионална инспекция за опазване на околната среда - Стара Загора извърши изключителна инспекция на операторите в региона на Гълъбово.

По време на инспекциите е открито съществуване на неорганизирани излъчвания на площадката на Топлоелектрическата централа Топлоелектрическа централа " Брикел " в Гълъбово . За откритото нарушаване от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Стара Загора ще бъде формирана административно-наказателна процедура.

Регионална инспекция за опазване на околната среда - Стара Загора издаде наставления на всички оператори на огромни горивни съоръжения за предприемане на ограничения и недопускане утежняване качеството на атмосферния въздух.

От началото на септември до 16 октомври т.г. са осъществени над 48  инспекции взаимно с специалисти от други районни инспекции на огромните горивни съоръжения. Съставени са 15 акта за открити административни нарушавания на изискванията от комплексните разрешителни - 13 на Топлоелектрическа централа " Брикел " ЕАД и по един на " Топлоелектрическа централа Марица Изток 2 " ЕАД и " Ей и Ес 3С - Марица Изток 1 " ЕООД.
 За замърсяване от Топлоелектрическа централа
За замърсяване от Топлоелектрическа централа " Брикел " в Гълъбово алармира жител

Той оповестява за 27 превишения на нормите за серен диоксид от началото годината
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР