РИОСВ – Пловдив информира, че за нерегламентирано изгаряне на отпадъци

...
РИОСВ – Пловдив информира, че за нерегламентирано изгаряне на отпадъци
Коментари Харесай

Проверяват с какво се топлят цеховете край Пловдив

РИОСВ – Пловдив осведоми, че за нерегламентирано изгаряне на боклуци през зимния сезон и потребление на печки на твърди горива се плануват съществени наказания, както за юридически, по този начин и за физически лица.

Според Закона за ръководство на отпадъците санкцията за физически лица е от 2000 до 5000 лева, а за юридически лица и еднолични търговци от 1400 до 4000 лева При изгаряне на рискови боклуци – отработени масла, филтри, абсорбенти, нечисти с рискови субстанции и други, глобата за нарушителите ще е в размер от 10 000 до 50 000 лева

Регионална инспекция за опазване на околната среда и Пловдивският общински инспекторат ревизираха преди месец и половина нерегламентирано изгаряне на боклуци в региона към Кукленско шосе № 15, където бе видян пушек. На място бе установено, че в двора на общежитие, благосъстоятелност на компания „ ЕМ Консулт 2016 “ ЕООД, има тлеещи боклуци от хетерогенен темперамент – опаковки от алкидни бои, силикон, балатум, елементи от остарели мебели и PVC бутилки. На компанията бе формиран акт за осъщественото нарушаване. При сходни случаи санкцията според Закона за ръководство на отпадъците е в размер от 1 400 лева до 4 000 лева

Читател на Марица.бг описа по какъв начин в завод в промишлената зона на Кукленско шосе служащи от цехове се топлят, горейки боклуци от производството. Резултатът в някои от случаите била неприятна, задушлива миризма. Според мнителният четец това неизбежно води и до замърдяване на въздуха.

От екоинспекцията обясниха, че пловдивчани могат да подават сигнали за нерегламентирано изгаряне на боклуци на Зеления телефон на инспекцията. те ще бъдат проверявани на място.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР