РИО ДЕ ЖАНЕЙРО (АП) — Известен със своите плажове и

...
РИО ДЕ ЖАНЕЙРО (АП) — Известен със своите плажове и
Коментари Харесай

Екскурзиите за наблюдение на китове край бреговете на Рио де Жанейро започват да завладяват туристите

РИО ДЕ ЖАНЕЙРО (АП) — Известен със своите плажове и оживени празненства през лятото в Южното полукълбо, Рио де Жанейро към този момент има атракция за зимата: гърбати китове.

Туристическата организация на Нитерой, побратимения град на Рио от другата страна на залива Гуанабара, започва в четвъртък стратегия за наблюдаване на китове, която разрешава на туристите да следят от близко мамутските бозайници.

Между юни и ноември, гърбатите китове мигрират към бразилските води, с цел да се развъждат. Около 25 000 гърбати кита изминават 2500 благи (4000 километра) пътешестване от регионите за хранене в Антарктика до североизточна Бразилия. Повечето са съсредоточени в региона на Абролхос, регион с коралови рифове край крайбрежията на щатите Баия и Еспирито Санто, прочут с най-голямото морско биоразнообразие в Южния Атлантик.

Програмата за наблюдаване на китове е взаимна самодейност на община Нитерой и откриватели от природозащитната самодейност Amigos da Jubarte (Приятели на гърбатия кит), която същ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР