Рим ще въведе забрана за влизане на автомобилите с дизелови

...
Рим ще въведе забрана за влизане на автомобилите с дизелови
Коментари Харесай

Рим забранява дизелови коли да влизат в центъра

Рим ще вкара възбрана за влизане на колите с дизелови мотори в центъра на града от 2024 година в битка против замърсяването на въздуха, заяви през днешния ден кметът на Вечния град.

Вирджиния Раги, член на популисткото Движение 5 Звезди, огласи концепцията по време на послание към дамите кметове от целия свят на конференцията Women4Climate в Мексико, и разгласява елементи след завръщането си в Италия.

„ От 2024 година на всички дизелови коли ще бъде неразрешено да влизат в центъра на Рим “, написа тя в страницата си във Фейсбук, съобщи AFP.

Използването на колите с дизелови мотори в Европа към този момент понижава от няколко години и автопроизводителите се намират под засилващ се напън да се завърнат към бензиновите мотори, до момента в който в това време се занимават с създаването на електрически автомобили.

Преди два дни английският в. Financial Times заяви, че италиано-американската група Fiat-Crysler възнамерява да в профил дизеловите мотори от всички свои леки коли от 2022 година, откакто се стигна до разък спад в търсенето и разноските се усилиха.

Във вторник върховен немски съд излезе с решение, по силата на което градовете имат правото да постановат възбрана за потреблението на дизелови коли в името на битка със замърсяването на въздуха, което слага милиони притежатели на коли в нестабилно състояние.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР