Рилски спортист спечели за първи път в историята си Купата

...
Рилски спортист спечели за първи път в историята си Купата
Коментари Харесай

Исторически първи триумф за Рилски спортист в Купата на България за жени

Рилски състезател завоюва за първи път в историята си Купата на България по баскетбол за дами. В повтаряне на финала от преди година баскетболистките на Рилски състезател се постановиха над първенеца и доскорошен притежател на трофея Берое Стара Загора с 62:56 (15:21, 22:6, 12:16, 9:17) като домакини във финала в „ Арена Самоков “, където се организираха решителните мачове от конкуренцията.

Това бе едвам втора загуба за старозагорки в България от началото на сезона и първа от този противник. До момента единственото проваляне на Берое бе против вицешампиона Монтана 2003 в мач от шампионата в средата на декември.

Берое имаше предимство в битката под коша (51-41), само че направи повече неточности (19-16), а баскетболистките на домакините демонстрираха по-ефективна пукотевица от игра (35%-29%).

Старозагорки имаха преимущество през първата четвърт на финалната среща, която завърши с 6 точки в тяхна изгода при 21:15. Домакините обаче изиграха страхотна втора четвърт, в която пропуските в състава на Берое зачестиха. Състезателките на Рилски състезател осъществиха 22 против единствено 6 точки за гостите и по този начин Рилски състезател водеше с 37:27 на почивката.

Баскетболистките на Берое, в това число играещият старши треньор Жаклин Златанова опиха да трансформират развоя на мача през второто полувреме, само че с доста енергична и борбена игра Рилски състезател удържа преднината си и преди последните 10 минути имаше задатък от 53:39.

Пропуските на гостите продължиха, а отборът от Самоков усили разликата до 15 точки след тройка на Радина Илиева за 56:41. Със серия от 10:0 и точни попадения на Яна Карамфилова, Златанова и Николет Гилдей Берое съкрати дистанцията до 5 точки при оставащи по-малко от 5 минути в срещата при 51:56. Деница Манолова и Радина Илиева се разписаха за домакините, само че с 4 следващи точки Жаклин Златанова отново приближи Берое за 55:60 малко повече от 3 минути преди края. Разликата за малко падна до 4 точки, само че Рилски състезател удържа успеха.

Деница Манолова се отличи с 13 точки и 7 битки за триумфа, Таяриана Чембърс способства с 11 точки и 7 битки, а Виолета Григорова добави 10 точки и 5 битки.

За Берое единствена с над 10 точки приключи Жаклин Златанова, която вкара 15, като добави 6 битки и 4 асистенции. Евгения Нацкина се регистрира с 9 точки и 9 битки.

В идващите си мачове в българското състезание, на 17 февруари, Рилски състезател ще одобри Монтана 2003, до момента в който Берое ще гостува на Локомотив София.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР