Рилски спортист (Самоков) се класира за полуфиналите в Националната баскетболна

...
Рилски спортист (Самоков) се класира за полуфиналите в Националната баскетболна
Коментари Харесай

Рилски спортист надви Берое и си осигури полуфинал с Левски

Рилски състезател (Самоков) се класира за полуфиналите в Националната баскетболна лига (НБЛ) след втори триумф над Берое (Стара Загора), този път като посетител с 80:70.

Така самоковци завоюваха серията с 2:0 победи и в спор за място на финала ще играят против водача в постоянния сезон Левски Лукойл. Първият мач ще бъде на 7 май в зала "Универсиада " в София.

Баскетболистите на Людмил Хаджисотиров изиграха мощна втора част и на почивката водеха с 45:30. Домакините понижиха изоставането си единствено на 5 точки след 30 минути - 54:59.

С тройка на Златин Георгиев Рилски състезател поведе с 64:54 малко след началото на последната четвърт и удържа преднината си до последната сирена.

Златин Георгиев записа 22 точки и 5 битки за спечелилите, 15 точки и 5 битки добави Дерек Райт, а с "дабъл дабъл " - 14 точки и 11 битки се регистрира Еван Равънел. Травис Тейлър също се отличи с "дабъл-дабъл " - 12 точки и 12 битки.

За Берое най-резултатен с 18 точки беше Александър Янев, 17 точки 8 битки записва Аджеи Бару, а с 13 точки и 9 битки се регистрира Дариъс Гарет. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР