Рига. България и Гърция споделят обща отговорност за укрепване на

...
Рига. България и Гърция споделят обща отговорност за укрепване на
Коментари Харесай

Според президентите Румен Радев и Прокопис Павлопулос България и Гърция споделят обща отговорност за утвърждаване на стабилността и добросъседството на Балканите

Рига. България и Гърция споделят обща отговорност за подсилване на стабилността в Югоизточна Европа и за развиването на добросъседски връзки в нашия район. Това беше общата позиция на президентите на България и Гърция - Румен Радев и Прокопис Павлопулос, които организираха през днешния ден среща в Рига в границите на XIV среща на държавните глави от групата „ Арайолуш “, оповестиха от прессекретариата на президента . Държавите членки на Европейски Съюз от Балканите би трябвало да бъдат доста по-активни при образуването и запазването на фокуса върху цялостния развой на европейска интеграция в района, подчертаха Румен Радев и Прокопис Павлопулос. Реализацията на европейската вероятност за страните от Балканите, които се стремят към пълноправно участие в Европейски Съюз, е развой, който изисква както външна поддръжка, по този начин и ясна политическа воля и действителни промени от страна на нашите съседи, с цел да отговорят на критериите за участие, беше посочено още на срещата. Румен Радев съобщи, че не би трябвало да се позволява фрагментацията на района даже и когато поражда напрежение сред обособени страни в Югоизточна Европа.
Румен Радев и Прокопис Павлопулос откроиха позитивната наклонност на увеличение на двустранния стокообмен сред България и Гърция, който надвишава 3 милиарда евро през 2017 година, и по думите на двамата президенти развиването на свързващата двете страни инфраструктура и туризма е фактор за следващо нарастване на взаимните вложения. Според президента Радев окуражаващите сигнали за възобновяване на гръцката стопанска система след финансовата рецесия в страната ще подтикват както двустранната търговия, по този начин и икономическия продан в района.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР