Ричард Рийд е роден през 1973 г. в Къркхийтън, Западен

...
Ричард Рийд е роден през 1973 г. в Къркхийтън, Западен
Коментари Харесай

Ричард Рийд ни дава вдъхновение и житейски съвети

Ричард Рийд е роден през 1973 година в Къркхийтън, Западен Йоркшир. Завършва висшето си обучение в Кеймбридж, след което постъпва на работа в рекламна организация.

През 1998 година дружно с другари основава компанията за сокове и смутита Innocent. Марката става номер 1 в Европа и притегля вниманието на Coca-Cola, които я закупуват през 2013 година

През 2013 година Ричард основава фондовата компания JamJar Investments, чиято цел е да поддържа и подкрепя младите бизнесмени в Европа. По време на миналогодишната гала по честването на рождения ден на кралицата Рийд е почетен със званието Командир на Ордена на Британската империя поради своите заслуги в региона на хранителната промишленост и благотворителната активност.

Ричард твърди, че значително дължи триумфа си на четири доста положителни съвета, всеки от които е получил в подобаващия миг. Оттогава той демонстрира необикновен интерес към мъдрите препоръки и постоянно когато срещне съумял човек, не пропуща да го помоли да показа кое е най-важното, което е научил в живота си.

Авторът подарява всички доходи от бестселъра Ако мога да дам единствено един съвет... на благотворителни организации за работа с деца в неравностойно състояние, битка с експанзията и уличните банди. Списъкът с идеите е поместен в края на книгата.

В този алманах, който излиза в България с помощта на издателство Хермес, създателят разказва срещите си с известни и съумели хора от сферата на политиката, бизнеса, изкуството, духовността, шоубизнеса, спорта.

Всички те са известни освен с гения и достиженията си, само че и с публичния си принос и благотворителна активност. Представените в книгата персони споделят най-важния житейски урок, който са усвоили.

Кратките истории покриват богат набор от човешкия опит и психика, систематизирани в скъпи препоръки: от рекомендацията на президента Бил Клинтън да виждаме и почитаме всеки човек, който срещаме, до вярата в християнските полезности на приключенеца Беър Грилс, от английския комизъм на артиста Джъд Лоу (Ако ще закъсняваш, наслаждения се на закъснението) до забележителния темперамент на оживялата от холокоста Лили Ебърт (Винаги използвайте допустимо най-пълноценно това, което имате, колкото и малко да е то).

Духовити, проникновени или даже изненадващи, препоръките в тази книга въодушевяват и предизвикат страсти и размисъл. Те ни припомнят, че всеки ден пред нас се откриват благоприятни условия освен да осъществяваме себе си, само че и да създадем света по-добро място за живеене.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР