Ричард Мелвил Хол, известен с артистичния си псевдоним Моби, е

...
Ричард Мелвил Хол, известен с артистичния си псевдоним Моби, е
Коментари Харесай

Бихте ли накарали психически недоразвито дете да влезе в печката? ~ МОБИ

Ричард Мелвил Хол, прочут с артистичния си псевдоним Моби, е американски музикант, композитор, артист и ди-джей. Повече от 20 милиона копия от албумите му са продадени по целия свят. Нареждат го като " един от най-важните денс музикални персони от началото на 90-те до в този момент “.

Моби е потомък на писателя Херман Мелвил, прочут като създател на романа „ Моби Дик “, също так е веган и ревнив бранител на правата на животните.

Бихте ли изяли вашата домашна котка или бихте ли предиздвикали душевен недоразвито дете да влезе в печката? Ако не, тогава за какво е в реда на нещата да се ядат крави и да се тестват артикули върху животни? Вярвам, че да се правят умишлено дейности, които предизвикват или извиняват страданията, е извънредно неоправдателно. Призовавам ви да бъдете състрадателни и да се отнасяте към другите по този начин, както желаете да се отнасят към вас. Ако не желаете да бъдете бити, хвърлени в затвор, убивани или измъчвани, тогава вие не трябва да извинявате сходно държание по отношение на някого - бил той човек или не.

Ако прегледате учебник по западна история, ще видите, че ние постепенно даряваме съществени права на всички. Преди доста време единствено кралете имали права. Впоследствие правата били разширени към заможните бели мъже. След това - към всички мъже. След това - дами, след това - деца. След това - на умствено изостаналите. После на хомосексуалистите. Сега се мъчим да разтеглим главните права и към животните. И най-сетне би трябвало да приемем, че всички чувстващи същества заслужават съществени права.

Аз дефинирам като съществени права следното: опцията да притежаваш живот, без да има някой, който нежелано да оказва принуждение над теб.

Или както основателите на конституцията показват: опцията да имаш “живот, независимост, реализиране на благополучие ”. Но посредством какъв аршин може да оправдаете отричането на съществени права за някое живо създание? Разберете, че какъвто и аршин да употребявате, някой би могъл да отхвърли вашите права, в случай че се опълчи на вашия тип, полово желание, цвят, вяра, идеология и т. н.

Основно ние би трябвало да спрем тези дейности, които унищожават околната среда, другите същества и нас самите и да открием нови способи за битие.

Има осъществими (и нормално по-добри) други възможности на това да се използват животни за храна, спорт, дрехи и опити. Аз ви апелирам да прекъснете всевъзможни дейности, които биха могли да причинят или извинят изтезание, корист или ликвидиране на животни.

Снимки: vogue.com, metrolyrics.com, ohmymag.com
Видео: vidozz.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР