Рибките за аквариум са един от най-предпочитаните избори за домашни

...
Рибките за аквариум са един от най-предпочитаните избори за домашни
Коментари Харесай

Колко време издържат рибките без храна

Рибките за аквариум са един от най-предпочитаните избори за домашни любимци. Това се изяснява от обстоятелството, че те са дребни, сладки, не основават блъсканица, не вършат пакости и в това време ви вършат приятна компания.

Отглеждането на аквариумни рибки включва наложителните детайли като аквариум и профилирана храна като дафния, тубифекс и други Те са водни жители и като такива, те се нуждаят от сходна среда с тяхната естествена.

Това е значимо изискване за тяхното пълноценно развиване. Докато при другите видове домашни любимци храната може да не бъде единствено особено предопределена, то при рибките това е невероятно. Те би трябвало да бъдат хранени единствено със профилирана храна, която да им доставя всички нужни субстанции и която да бъде потребна за техния напредък.

Колко постоянно се хранят рибките

За рибките в значимо да знаете, че не би трябвало да се хранят прекалено, защото това води до затлъстяване. Друга причина да се заобикаля прекомерното количество храна е, че когато рибките не я усвоят, тя се трансформира в замърсител за аквариума и се нарушава качествената среда на живот.

За да отмерите точното количество храна, просто би трябвало да приготвите толкоз, колкото рибките ви могат да изядат за 1-2 минути, не повече. Обикновено рибките се хранят 1-2 пъти на ден, само че новородените – най-малко 3 пъти в деня и то с дребни порции.

Рибките могат да устоят на апетит и това се оказва преимущество, когато ви се постанова да отсъствате, само че несъмнено не е аспект, с който да експериментирате. Все отново данни сочат, че зрелите аквариумни рибки устоят без храна седмица.

 Хранене на рибките

В взаимозависимост от типа рибки, този интервал може да варира даже до 2 седмици. Това е по този начин, защото зрялата рибка разполага с огромна телесна маса, която разрешава да съхранява ресурси от мазнини. Периодите на устойчивост са в тясна взаимозависимост от типа риба, като да вземем за пример:

- Известната златна рибка устоя на апетит до 10 дни.

- Рибката Моли устоя до 2 седмици.

- Рибката Гупи е устоя на апетит от 7 до 10 дни.

- Рибката Бета може да издържи без храна от 1 до 2 седмици.

- Видът Даниос устоя до 2 седмици.

- Видът Бодли рибка може да издържи без храна до 2 седмици.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР