“Рибена кост“ е най-новото заглавие на режисьора Драгомир Шолев, което

...
“Рибена кост“ е най-новото заглавие на режисьора Драгомир Шолев, което
Коментари Харесай

Най-новият филм на Драгомир Шолев "Рибена кост" участва в София филм фест

“Рибена кост “ е най-новото заглавие на режисьора Драгомир Шолев, което ще можем да забележим на 26-ия София филм фест.

Сюжетът наблюдава девет истории, огледали се в окото на обречен на смърт делфин, открит инцидентно на брега на морето.

Сценарият е негов, дружно с Емануела Димитрова и Георги Мерджанов. Оператор е Ненад Бороевич, който работи за първи път с Шолев по негов пълнометражен филм и има опит с произведения на български режисьори като " Аве ", " И след това светлина ", " 18 % сиво ", " Мисия Лондон " и други. Музиката е на Никола Груев-Kottarashky.

Ролите са разпределени сред Деян Донков, Сузи Радичкова, Валентин Андреев - Рафе, Мариана Антонова, Мария Суфиева, Глория Петкова, Ели Колева и доста други. " Рибена кост " бе почетен с премията на СБФД за най-хубав филм на Фестивала на българския игрален филм " Златна роза " (2021), както и с наградата за операторско майсторство.

За новия си филм споделя в “Нашият ден “ режисьорът Драгомир Шолев.

“Филмът е сниман в продължение на осем години. Процесът беше дълъг, тъй като в България мъчно се прави кино и от време на време стигаш до задънени улици и доста затворени порти, а до момента в който отключиш всички, минава време. Това е нещо, с което би трябвало да се примириш. “

Сюжетът наблюдава 9 истории

“Става дума за нещо като кост на рибата, в която обособените костици са свързани в един гръбнак на правилото, на който е завършена костта.

Историите са въодушевени от живота. Първопричина за този филм е един някогашен концесионер на плажа “Корал “ – Атанас Русев, който в своя блог беше описал по какъв начин страната реагира на тези непрестанно изхвърляни мъртви делфини. Когато го прочетох, си споделих, че това е филм. “
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР