Рибарите в България ще могат да откриват рибни ресторанти и

...
Рибарите в България ще могат да откриват рибни ресторанти и
Коментари Харесай

Рибарите в България ще могат да откриват рибни ресторанти и магазини с еврофинансиране

Рибарите в България ще могат да откриват рибни заведения за хранене и магазини с европейско финансиране. Това заяви заместител министъра на земеделието Деян Стратев на конгрес за целите в новата стратегия за морско дело и риболовство. Бюджетът на програмата за новия програмен интервал е 237 млн лева

С 33 млн. лева повече по отношение на предходния програмен интервал е бюджетът за Морско дело, риболовство и аквакултури до 2027 година Бюджетът е разпределен в четири съществени целта, като са включени и действия, които отсъстваха в предходния интервал. Сред тях е опцията притежателите на риболовни кораби да бъдат финансирани, с цел да отворят профилирани заведения за хранене или магазини, в които да оферират улова си, предава БНР. 

Целта е да се увеличи потреблението на риба от нас, защото България е на едно от последните места в Европа по количеството риба, което поставя на трапезата си. Статистиката сочи, че българинът употребява сред 5 и 10 кг риба годишно, до момента в който междинното количество за Европа е над 20 кг, а в страни като Португалия, Испания и Франция доближава над 50 кг годишно.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР