Рибарите са заседнали на отдалечения остров Бедуел - пясъчна ивица

...
Рибарите са заседнали на отдалечения остров Бедуел - пясъчна ивица
Коментари Харесай

След шест дни без храна и вода: Спасиха рибари край бреговете на Австралия

Рибарите са заседнали на отдалечения остров Бедуел - пясъчна линия в плитчините Роули, на към 300 км западно от Брум на северозападното австралийско крайбрежие, предава CNN.

Единадесет индонезийски риболовци бяха избавени от австралийските морски управляващи от дребен остров, откакто бяха блокирани в продължение на шест дни без храна и вода, само че има опасения, че други девет души може да са се удавили.

Миналата седмица два риболовни кораба бяха унищожени от тропическия циклон " Илса " - една от най-силните стихии в Западна Австралия от повече от десетилетие, оповестиха от Австралийската работа за морска сигурност (AMSA).

Първата група от 11 мъже доплува до брега на отдалечения остров Бедуел - пясъчна линия в плитчините Роули, на към 300 км западно от Брум на северозападното австралийско крайбрежие.

Районът е прочут с дълбоководния си лов на риба.

Отчаяните мъже оцеляват без храна и вода в продължение на съвсем седмица, преди да бъдат видяни от аероплан на Австралийските гранични сили (АГС) по време на планувана задача за наблюдаване, оповестиха от AMSA, което е наложило изпращането на избавителен хеликоптер.

Вторият кораб, за който се счита, че е превозвал най-малко 10 души, е потопен в мощната стихия, обявиха от AMSA.

Един от оживелите е прекарал 30 часа във водата, преди да стигне до остров Бедуел. Останалите девет риболовци се считат за мъртви, оповестиха от AMSA.

Австралийският филиал на CNN Nine News заяви, че оживелите са били откарани в болница Broome за лекуване.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР