Рибари се опитват да спасят десетки ранени делфини, изхвърлени по

...
Рибари се опитват да спасят десетки ранени делфини, изхвърлени по
Коментари Харесай

Рибари на Мавриций се опитват да спасят десетки делфини

Рибари се пробват да спасят десетки ранени делфини, изхвърлени по крайбрежията на остров Мавриций, където през последните дни бяха открити мъртви най-малко 40 делфина в лагуна, близо до мястото на разлива на нефт от японски танкер, съобщи Ройтерс.

Ясфер Хенайе, риболовец в региона на Поан о Фьой по източното крабрейжие на острова, сподели, че е преброил най-малко 45 мъртви делфина и че най-малко шест други делфина се борят да оцелеят.

Според него зрението им е повредено от петролния разлив, по тази причина са се блъснали в рифа и са получили съдбовни пострадвания.

Местните управляващи, които оповестиха за 42 умрели делфина, отхвърлиха тази версия и обявиха,че не престават да раследват аргументите за всеобщата крах на морските животни.

" Първоначалните резултати от аутопсиите изключват вероятността петролът да е изиграл роля за гибелта. Въпреки това изпратихме кръвни проби от делфините в Реюнион, с цел да успеем да установим за какво делфините не са могли да продължат да плуват и навигационните им качества не функционирали ", сподели Джасвин Сок Ападу от министерството по риболова.

Хиляди хора стачкуваха в събота в столицата Порт Луи с искане за следствие за аргументите за петролния разлив и за гибелта на делфините. Някои от тях желаеха оставка на държавното управление.



В неделя заран Хенайе и още седем риболовци с лодките си подвигнаха огромен звук в опит да пропъдят делфините от кораловия риф към намерено море. " Ако останат в лагуната, ще умрат като останалите. Пъдим ги да изоставен лагуната, с цел да не влизат в допир с петрола ", изясни той.

Според сдружението за отбрана на морето в Мавриций 15 километра от бреговата линия на острова е наранена от разлива, който се придвижва към морския парк Блу Бей, населяван от 38 типа корали и 78 типа риба. Сред застрашените от замърсяването типове са сериозно застрашеният розов гълъб, рибата - смешник, морски треви и мангрови гори, чиито корени служат за храна на рибите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР