Рибари събраха над 16 чувала мъртва риба от река Черна

...
Рибари събраха над 16 чувала мъртва риба от река Черна
Коментари Харесай

Рибари събраха над 16 чувала мъртва риба от река Черна в Смолян

Рибари събраха над 16 чувала мъртва риба от река Черна в Смолян, предава bTV.

Екоинспекцията в Смолян установи неправомерно заустване на отпадъчни води от канализационния колектор.

Във връзка с постъпилия сигнал на за умряла риба в р. Черна, землище на кв. „ Устово “ в гр. Смолян, не престават огледите на засегнатия сектор, оповестиха от РИОСВ - Смолян.

Контролните органи констатирали заустване на отпадъчни води с битово-фекален темперамент от канализационния колектор на град Смолян в р. Черна.

По случая е формирано и досъдебно произвеждане под надзора на Районна прокуратура – Смолян. След обход в региона на кв. „ Устово “ тази заран бе открито съществуването на умряла риба и миризма на канализационни води.

Членовете на Рибарско съдружие " Олимпик " - Смолян, съумяха да съберат над 16 чувала с умряла риба. Мъртвите пъстърви доближават до 70 сантиметра.

Риболовците от сдружението са тези, които от пет години се грижат за реката. Преди три години, с помощта на техните старания водоемът е в режим " хвани-пусни ". А всяка година зарибяват с пъстърва.

Спрямо отговорните лица ще бъдат подхванати административно - наказателни ограничения, в това число и опция за ограничения по реда на Закона за отговорността за попречване и премахване на екологични вреди.

Жители на квартала сигнализираха, че в събота вечерта около реката се е носила „ ужасна задушлива миризма на канализация, химикали и амоняк “, а рибата е умряла.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР