Риана направи дебютната си поява в The Sunday Times Rich

...
Риана направи дебютната си поява в The Sunday Times Rich
Коментари Харесай

Риана излетя на трето място в списъка на най-богатите творци на „Сънди Таймс“

Риана направи дебютната си поява в The Sunday Times Rich List с оценено на 468 милиона паунда благосъстояние.

Поп звездата, която в този момент живее в Лондон, изпревари Елтън Джон и Мик Джагър, и е на третото място в листата на най-богатите музиканти на Англия.

Андрю Лойд Уебър и Пол Маккартни са дружно преди всичко в листата с благосъстояние от 800 милиона паунда всеки.

Доходите на Риана значително се дължат на козметичната марка Fenty Beauty, където нейният 15% дял е на стойност 351 млн. паунда.

“Донякъде ни изненада ”, споделя Робърт Уотс, който сформира годишния лист на „ Сънди Таймс “.

“Много малко хора знаеха, че тя живееше във Англия до предишното лято. Сега тя е в д9обри позиции да стане първата музикантка, достигнала статут на милиардер във Англия ”, споделя той пред Би Би Си.

Риана, която навърши 32 години през февруари, е младежко изключение измежду най-богатите музиканти във Англия, славата на множеството от които изгря през 60-те и 70-те години.

Сред топ 40 с най-висока облага единствено Ед Шийрън и Адел са по-млади, „ струващи “ надлежно 200 милиона и 150 милиона паунда.

По-надолу в листата се подреждат имена от новото потомство поп звезди, като Дуа Липа, на 24 години и Джордж Езра, на 26 години, всеки от които сподели, че коства 16 милиона паунда.

Театралният импресарио Лорд Лойд-Уебър, който е на 72 години, е единствената “обедняла ” звезда в листата, като Уотс пресмята, че прекъсването на театрите в Уест Енд и Бродуей заради пандемията към този момент е изтрило 20 милиона паунда от благосъстоянието му.

За разлика от това, Пол Макратни получава нарастване на активите си с 50 милиона паунда, с помощта на доходоносното международно турне и първата си детска книга „ Hey Grandude! “, която оглави листата на най-продаваните в „ Ню Йорк таймс “ Times предходната година.

Прощалното турне на Елтън Джон добави 40 милиона паунда към благосъстоянието му, с което той застана на четвърто място. Рок-динозавърът от Ролинг Стоунс Мик Джагър е на пето място с 285 милиона паунда.

Ед Шийрън оглави листата на младите музиканти (на възраст 30 или по-малко), като добави 40 милиона паунда към благосъстоянието си след завършването на международно турне на 255 дати предишния август. Хари Стайлс е втори измежду младите с 63 милиона паунда.

Уотс споделя, че наличието на Риана е показателно за “сеизмична смяна ” в главния лист на богатите, който от 1989 година разпознава 1000-те най-богати персони или фамилии, живеещи във Англия.

„ Дните, в които той е бил доминиран от наследствено благосъстояние, поземлена благосъстоятелност и най-вече бели, на междинна възраст и възрастни мъже, се трансформират “, споделя Уотс.

„ Например, следим огромен растеж в броя на азиатските бизнесмени и в броя на самоизградили се хора.

“Риана е, съгласно мен, доста добър образец за човек, който идва от много тежко детство в Барбадос и който има апетит и увереност да работи, работи работа … което, съгласно мен, е една от песните й, нали? ” (Isn’t it).

Въпреки че Риана направи името си в музиката, тя не е ицзамаба албум след Anti през 2016 година,и вместо това се концентрира върху стилната си империя.

Fenty Beauty започва през септември 2017 година и е проектирана да обслужва по-широк набор от видове кожа и тонове от типичните козметични марки.

Благодарение на утвърждението на звездата и на нейните 82 милиона почитатели в Instagram, това докара до неотложен триумф, и единствено през първите няколко седмици натрупа продажби от 78 милиона паунда. Сега компанията е оценена на 3 милиарда $.

Риана също има линия за долни дрехи – Savage X Fenty и продължава да получава авторски хонорари от хитови песни като SOS, Umbrella и Only Girl In The World.

Нейното благосъстояние от 468 милиона паунда я прави най-богатата музикантка освен във Англия, само че и в света – пред Мадона (462 милиона английски лири), Селин Дион (365 милиона английски лири) и Бионсе (325 милиона паунда). /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР