Rheinmetall ще открие завод за бронирани превозни средства в Украйна

...
Rheinmetall ще открие завод за бронирани превозни средства в Украйна
Коментари Харесай

Rheinmetall открива завод за производство и ремонт на танкове в Украйна

Rheinmetall ще открие цех за бронирани транспортни средства в Украйна през идващите 12 седмици, отхвърляйки опасенията на други западни отбранителни компании по отношение на построяването на наличие в страната, до момента в който тя е във война с Русия.


Най-големият немски производител на оръжие също по този начин ще образова украинци да поддържат танковете и другите бронирани транспортни средства, създадени в завода, който ще бъде ситуиран в западната част на страната, съобщи основният изпълнителен шеф Армин Папергер пред Си Ен Ен в извънредно изявление.

" Украинците би трябвало да си оказват помощ сами - в случай че постоянно би трябвало да чакат европейци или американци да им оказват помощ през идващите 10 или 20 години... това не е допустимо ", сподели той.

По-рано тази година компанията съобщи, че се надява да открие на украинска земя цех за бойни танкове на стойност 200 млн. евро, който да може да създава към 400 танка годишно.

Папергер съобщи, че служащите на завода ще строят и ремонтират по лиценз в предприятието бронетранспортьора Fuchs на Rheinmetall. Rheinmetall (RNMBF) ще ръководи завода в партньорство с Ukroboronprom, украинска държавна отбранителна група, която също ще има оборудването. През май фирмите оповестиха съглашение за увеличение на " потенциала на Украйна в региона на отбранителните технологии ".

Бившият съветски президент Дмитрий Медведев, непосредствен съдружник на сегашния президент Владимир Путин, съобщи, че Русия ще отвърне на удара, като удари всяко оборудване на Rheinmetall, основано в Украйна, заяви Ройтерс.

Папергер съобщи, че заводът може да бъде предпазен от съветска офанзива.

" В момента има доста фабрики, които създават военни артикули в Украйна. Това е просто още един - и ние можем да защитим и него ", сподели той.

Украинските сили мъчно реализираха обилни триумфи в контраофанзивата си, почнала преди месец, частично поради въздушното предимство на съветската войска. Засега, сподели Папергер, снабдяването с повече муниции е по-голям приоритет, в сравнение с построяването на повече танкове.

Rheinmetall ще усили годишното си произвеждане на артилерийски снаряди от 100 000 на 600 000 през идната година и огромна част от тази спомагателна продукция ще бъде предопределена за доставка на Украйна, сподели той. Теоретично, добави той, Rheinmetall може да обезпечи 60% от артилерийските муниции, от които се нуждае Украйна.

Промяна на играта

Миналата седмица Германия съобщи, че възнамерява да изразходва 2% от брутния си вътрешен артикул за защита от 2024 година нататък, в сходство с задачата, която НАТО е сложила пред всички страни членки. Но Папергер съобщи, че това не е задоволително, с цел да отбрани алианса от евентуална съветска офанзива.

Според него НАТО би трябвало да увеличи задачата си най-малко до 3% от Брутният вътрешен продукт, като добави, че Европа няма да е подготвена да се отбрани съответно при въоръжен спор с Русия.

Регионът би трябвало " да влага повече и ни трябват няколко години, с цел да попълним запасите от муниции, тъй като сега те са празни ", сподели той.

Миналата седмица немските законодатели краткотрайно се съгласиха да закупят муниции на стойност 6 милиарда евро от Rheinmetall, като част от тях ще бъдат заделени за Украйна, сподели Папергер,

И до момента в който преди войната в Украйна Rheinmetall можеше да чака да прекара две или три години, с цел да подписа договорка с държавното управление, в този момент споразуменията се подписват единствено за четири месеца.

" Това е смяна в играта ", сподели той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР