Резултатите от социологическите проучвания, излезли в последните дни, според които

...
Резултатите от социологическите проучвания, излезли в последните дни, според които
Коментари Харесай

Иво Христов: Това правителство ще се разпадне при първа възможност и то заради ключови играчи

Резултатите от социологическите изследвания, излезли в последните дни, съгласно които " Продължаваме промяната " губи публично доверие, а ГЕРБ го възвръща, могат да бъдат обяснени с къса памет и детска доверчивост.

Това разяснява в ефира на социологът Иво Христов, който беше народен представител от " Българска социалистическа партия за България " в един от предходните парламенти. Вероятно заключението си прави въз основата на социологическото проучване на " Маркет линкс ", което стана известно през днешния ден.

По думите на Христов не се оправдават упованията на хората да се осъществят обещанията на Политическа партия за коренна смяна на модела на ръководство на страната.

" Имам чувство за дежа вю. На Народното събрание можем да сложим хубавата българска сентенция " Каква я мислѝхме, каква станá ". (...) Това държавно управление ще обере луфтовете и най-големите напрежения и ще се разпадне при първата опция, в която някой от основните играчи в него открие по-светли биографични вероятности отвън обединението. В момента те се крепят, тъй като знаят, че в никакъв случай към този момент няма да помиришат власт, а някои и Народното събрание ", аргументира позицията си социологът.

" Правителството извършва геополитическа поръчка. Тя е елементарна и ясна - никакви енергийни доставки от Русия и никакви запаси за Русия. Това е част от общия геополитически напън, който се реализира в подтекста на борбата Съединени американски щати - Русия на източноевропейски терен ", счита Христов.

Според него " Газпром " не е спрял доставките на газ за България, единствено е желал да се заплаща в рубли за доставките.

Иво Христов предвижда, че България ще смъкна ветото пред Северна Македония за започване на договаряния за участие в Европейски Съюз, което по думите му е още едно задкулисие.

" Няма да устоят ръководещите на натиска, а някои даже не го усещат като напън, а го извършват ", уточни Иво Христов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР