Резултатите от проведения заедно с местните избори референдум в пазарджишкото

...
Резултатите от проведения заедно с местните избори референдум в пазарджишкото
Коментари Харесай

Съдът отмени резултатите от референдума в Синитово

Резултатите от извършения дружно с локалните избори референдум в пазарджишкото село Синитово са анулирани от Административния съд в града. Поредният опит за обжалване – този път от регионалния шеф Стефан Мирев, приключва с оповестяването на допитването за нелегитимно.

Припомняме, че то бе с три въпроса, отнасящи се до откриване на кариера за рандеман на мрамор и площадка за отнасяне на боклуци край селото, както и за разширение на площадката.

Магистратите преценят, че не е спазен срокът по Закона за директното присъединяване на жители в локалното самоуправление – референдумат е извършен на 39-ия ден след вземането на решение от Общинския съвет, а на планувания най-ранен 45-ти ден 45. Според прокурора по делото това е несъществено нарушаване, което не въздейства на окончателните резултати. Той сочи, че 57% от жителите са се присъединили в допитването и е показателно, че осведомителната акция е постигнала задачата си. Освен това Общинската изборна комисия е почнала организирането на референдума на 25 октомври.

Решението може да се апелира пред Върховния административен съд. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР