Резултатите от проведените местни избори в Република Македония са доказателство

...
Резултатите от проведените местни избори в Република Македония са доказателство
Коментари Харесай

Борисов поздрави Заев с победата на изборите

Резултатите от извършените локални избори в Република Македония са доказателство за утвърждението на водената политика на Вашето държавно управление - политика на добросъседство, разговор и съгласие, в основата на която са европейските полезности. С тези думи министър председателят Бойко Борисов поздрави македонския министър-председател Зоран Заев в телефонен диалог през днешния ден.

Според Борисов с позитивните сигнали, който излъчи и към народа на Република Македония и към интернационалната общественост, подписаният при започване на август Договор за добросъседство с България е огромна крачка по пътя към възприемането на Република Македония като сериозен сътрудник на НАТО и Европейския съюз. „ Решихме да гледаме напред и Вашите сънародници потвърдиха този избор. Сигурен съм, че резултатите няма да закъснеят “, уточни министър председателят Борисов, като акцентира, че България ще продължи да поддържа развиването на Република Македония и приемането й в НАТО и Европейския съюз.

Бойко Борисов посочи, че тематиката за приобщаването на страните от Западните Балкани в евроатлантическите структури ще е съществена за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Той изрази вяра, че с неизменност и извършване на всички условия вероятността за приемане на Република Македония в Европейски Съюз и НАТО ще става все по-отчетлива.

тагове Бойко Борисов Зоран Заев избори Македония
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР