Резултатите от процеса по ратификацията на Договора от Преспа между

...
Резултатите от процеса по ратификацията на Договора от Преспа между
Коментари Харесай

Русия нямало да пречи на новото име на Македония, но е против членството ѝ в НАТО

Резултатите от процеса по ратификацията на Договора от Преспа сред Атина и Скопие няма да въздействат върху връзките сред Русия и Гърция. Това сподели съветският дипломат в Атина Андрей Маслов, оповестява гръцкото издание " Катимерини ", представено от БГНЕС.
Според Маслов " връзките сред двете страни се възстановяват след дипломатическия случай от лятото, когато Гърция изгони двама съветски дипломати и забрани на други двама да влязат на територията на страната заради интервенция в договарянията за смяната на името ". Този въпрос не е коментиран по време на срещата сред Алексис Ципрас и Владимир Путин в Москва, сподели още Маслов.
На въпроса " дали Русия ще наложи несъгласие в Организация на обединените нации при смяната на името на Македония " посланикът сподели следното: " На нас ни е все едно. Това сподели и съветският външен министър Сергей Лавров преди година. Тогава той сподели, че в случай че Атина и Скопие реализиран единодушие, в случай че това е публично предпазено и в Конституцията на Република Македония, тогава ние ще признаем това нещо ".
Маслов още веднъж акцентира, че " Русия е срещу участието на Македония в НАТО ". " Страната ни ще бъде принудена да вземе контрамерки ", сподели съветският посланик в Атина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР