Резултатите от първия етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския

...
Резултатите от първия етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския
Коментари Харесай

Близо 5700 влязоха в Софийския на първо класиране


Резултатите от първия стадий на класиране то на кандидат-студентите в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ за образователната 2020/2021 година бяха оповестени през днешния ден.

10 664 са претендентите, подали документи за банкет в най-старото висше учебно заведение.

На първо място измежду посочените от най-вече претенденти специалности е „ Право “ (редовна форма на обучение). На второ място е „ Психология “. Третото място заема специалността „ Софтуерно инженерство “. На идващите места претендентите са сложили специалностите „ Графичен дизайн “, „ Право “ (задочна форма на обучение), „ Предучилищна и начална учебна педагогика (задочна форма на обучение), „ Английска лингвистика “, „ Фармация “, „ Международни връзки “ и „ Медицина “.

5 696 са претендентите, признати на първия стадий на класиране то в постоянна и задочна форма на образование, държавна поръчка и платена форма на образование.

След първото класиране са признати 63 лауреати и първенци на национални олимпиади и надпревари.

Класираните кандидат-студенти от първия стадий от 8 юли до 10 юли 2020 г. включително имат опция:

- Да се запишат в специалността, в която са класирани, като не вземат участие в идващите етапи;

- Да потвърдят присъединяване във втория стадий на класиране , като подават диплома-оригинал за приблизително обучение и попълнят декларация за присъединяване в идващите стадии на класиране за по-предна мечтана специалност;

- Да не потвърдят или да не се запишат. В тези случаи те отпадат от всички класирания и губят добитите студентски права. Незаетите от тях места се попълнят на идващото класиране ;

Класираните по първа мечтана компетентност претенденти би трябвало да се запишат на този стадий от класиране то, без право на потвърждаване или изчакване края на класиранията.

Некласираните от този стадий претенденти не подават декларация за присъединяване в класиране то и не подават тапия за приблизително обучение, защото вземат участие автоматизирано в идващия стадий на класиране то.

Записването се прави в отдел „ Студенти “ на факултета, в който претендентите са признати. С цел ограничение на заплахата от разпространяване на COVID-19 (коронавирус), записването на новоприетите студенти ще се прави по график за обособените факултети и график за Юридическия факултет. Всички необходими документи за записване би трябвало да бъдат попълнени авансово. Студентска брошура се закупува от книжарниците в Ректората и факултетите.

Заплащането на семестриалните такси и таксата за електронна студентска карта става единствено по банков път с превод във всяка комерсиална банка по сметката на Софийския университет.

Вторият стадий на класиране се прави на 14 юли 2020 г. В него вземат участие потвърдилите от първия стадий претенденти, за които е допустимо пре класиране в по-предна мечтана компетентност, посочена в спортния картон, и некласираните кандидат-студенти.

Потвърждаването или записването на класиралите се от втория стадий претенденти се прави от 15 до 17 юли 2020 г. включително. Непотвърдилите от второто класиране претенденти губят правото си за присъединяване в третото класиране , което е дефинитивно.

Третият стадий на класиране то се прави на 21 юли 2020 г. Срокът за записване е от 22 до 24 юли 2020 г. включително. Резултатите от това класиране са дефинитивни.

Най-актуалната информация за кандидатстудентската акция може да бъде открита в страницата на Софийския университет в интернет на адрес: www.uni-sofia.bg и в страницата във Фейсбук „ Кандидат-студенти 2020 “.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР