Резултатите от местните избори са като горещия шоколад без захар.

...
Резултатите от местните избори са като горещия шоколад без захар.
Коментари Харесай

Любомир Стефанов за предстоящата кметска кампания в София: Ще бъде зрелищна и нестандартна


„ Резултатите от локалните избори са като горещия шоколад без захар. Мирише като шоколад, вкусно е като шоколад, постоянно остава малко горчив привкус, само че въпреки всичко си пил шоколад, т.е. си печеливш, без значение какъв брой си изгубил и какъв брой си спечелил. Това са единствените избори, където всички са печеливши. “

Това сподели в изявление за БНР политологът Любомир Стефанов, учител в Нов български университет. Той няма подозрения, че обединението ще оцелее след локалния избор.

Кампанията на локалните избори има в действителност огромно значение, тя е специфична за съответната локална общественост, посочи Стефанов.

Политологът предизвести, че сметките на партиите могат да излязат криви, в случай че се вършат без гласоподавателите, които имат финалната дума.

Няма по какъв начин двама претенденти (Терзиев и Хекимян в София – б.р.) да си създадат псевдокампания, с цел да завоюва единият по този начин, щото да се получи националната скица. Подобни приказки ги приписвам по-скоро като на отношение към електората като към стадо овце. “

„ Ще бъде зрелищно, ексцентрично и няма да наподобява на класическа партийна акция. Може би това е скритата цел. Зависи какъв жанр акция ще изберат “, добави той относно оповестената през вчерашния ден кандидатура на журналиста Антон Хекимян като претендент на ГЕРБ за кмет на София и главния конфликт, който се обрисува с претендента на ПП-ДБ Васил Терзиев.

Двете съществени кандидатури – на ПП-ДБ и на ГЕРБ, не допускат изострен партиен конфликт с нараснала температура, счита политологът.

Няма по какъв начин да не се направи проверка на настоящето ръководство на столицата, уточни Стефанов по отношение на версията, че с претендент като Хекимян ГЕРБ ще сервира успеха на ПП-ДБ с ангажимента да не се рови в досегашното ръководство.

„ Няма по какъв начин да подминем тези неща. Тези тематики просто не ги виждам по какъв начин изчезват. “

„ Избирателната интензивност ще дефинира дали ще има втори тур и кой ще отиде. Възможно е да бъдем сюрпризирани. Ако се окаже, че господин Терзиев не стигне втори тур, какво вършим? “, разяснява политологът, запитан за възможен балотаж сред претендентите на „ Промяната “ и на ГЕРБ.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР