Резултатите от изследването на Sejong Institute показва, че въпреки строгия

...
Резултатите от изследването на Sejong Institute показва, че въпреки строгия
Коментари Харесай

Кой производител на смартфони е най-популярен в Северна Корея

Резултатите от проучването на Sejong Institute демонстрира, че макар строгия режим и възбраните, жителите на Северна Корея все по-активно употребяват най-различни мобилни устройства.
При население от 25 милиона души, потребителите със смарт телефони са към 5 милиона. Но популяризацията на тези устройства е доста дейна. Най-популярни измежду локалното население са мобилните устройства Samsung Galaxy . Те са публично неразрешени в тази страна, както и другите артикули от Южна Корея. Но потребителите на Северна Корея интензивно употребяват локалния черен пазар и купуват по този начин мечтаните смарт телефони при повишени цени.

Но нещата се трансформират и към сегашен ден въпросът не е дали е допустимо в тази страна да бъде закупен смарт телефон на Samsung. Въпросът е в това, какъв брой души ще могат да си разрешат толкоз скъпа движимост.

Преди време управляващите на Северна Корея подписаха контракт с прочут китайски производител, който стартира да дава смарт телефони с цена $50. Но държавното управление ги продаваше за по $250. Тези смарт телефони даже нямат опция да излизат в интернет. Ето за какво потребителите избират разблокирани смарт телефони, най-вече на Samsung. А с цел да се избегнат санкции за потреблението на сходна техника, всеобщо се слагат логотипи и лепенки на китайски и японски компании.



В проучването неведнъж се акцентира, че Ким Чен Ин употребява техниката на Apple.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР