Резултатите от гледна точка на развитието на държавата са на

...
Резултатите от гледна точка на развитието на държавата са на
Коментари Харесай

Никола Минчев: Развитието на държавата стои преди политическото дълголетие

" Резултатите от позиция на развиването на страната са преди всичко пред някакво политическо дългоденствие. Изобщо не може да става въпрос за съпоставяне. Има потребност от постоянно държавно управление. Тази политическа неустойчивост коства ужасно доста на България. "

Това сподели пред БНР Никола Минчев, заместник-председател на Народното събрание и народен представител от ПГ на ПП-ДБ.

Според него по-задълбочената интеграция на страната в Европейски Съюз е задоволително огромна цел, която да обоснове политическите дейности на неговата групировка.

" Ще се съберем и ще преценим по какъв начин да постъпим оттук насетне. Все отново разчитаме на реализацията на втория мандат. Ще забележим кое е най-хубавото. Мнозинството във всеки един от органите ще реши по какъв начин да подходим. "

Преговорите се замразяват, само че не се приключват, уточни той и изрази вяра, че колкото и дребен да е процепът, ще съумеят да осъществят " този прозорец, който е оставен ". Според Минчев това е " въпрос на диалози сред повече хора вътре в границите на Политическа партия и Демократична България ".

Запитан за какво от Политическа партия държат на политически състав на държавното управление, а не одобряват експертен, за какъвто упорстват от Демократична България и ГЕРБ, Никола Минчев разясни, че в проектокабинетът, разгласен преди връчването на първия мандат, на който гледат като на основа за реализирането на втория мандат, влизат и лица без политическа багра и в по-експертно качество. Той обаче не изключи като вероятен вид и напълно експертна формула с къс мандат при променената конюнктура сега.

Конституционната промяна ще даде дългогодишен резултат, тя ще промени механизма, по който работи правосъдната власт, посочи той. По думите му партиите си дават сметка за публичните упования в тази посока и " моментът наподобява назрял за нова крачка в конституционните промени ".

Много по-добре ще бъде идващият основен прокурор да бъде определен от нов Висш правосъден съвет, ще има доста по-голяма легитимност, съобщи Минчев.

Сменянето на едни партийни фрагменти с други партийни фрагменти не е механизмът, който си представяме, заявява той по отношение на репликите за " наши хора " в записа от Националния съвет на Политическа партия, оповестен от досегашния народен представител от Политическа партия Радостин Василев.

" Не е въпросът да не е непознат, а да е наш. Това не е промяна, а замяна. "

" Различни проекти дали ще има? План Б ще бъде, в случай че съответните стъпки не се извършват, както сме се разбрали – в случай че промените, които сме заложили, не се одобряват в Народното събрание, проект Б би бил да напуснем тази колаборация ", разяснява заместник-председателят на Народното събрание.

Никола Минчев назова " много сериозна смяна " и " много съществено решение " предлагането на ГЕРБ Мария Габриел да е първият ротационен министър председател.

Относно забавянето на втория мандат от страна на президента, Минчев означи, че това е " много безпричинно ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР