Резултатите от автоматичната станция за замерване на въздуха в района

...
Резултатите от автоматичната станция за замерване на въздуха в района
Коментари Харесай

Няма замърсяване на въздуха в Девня след пожара снощи

Резултатите от автоматизираната станция за замерване на въздуха в региона на инсинератора в Девня демонстрират, че няма отклоняване от нормите за качество на въздуха. Това оповестиха от Регионална инспекция за опазване на околната среда във Варна, представено от БНР.

Вече са ясни и резултатите от измерването с мобилна станция от нощес в същия регион, след пожара, зародил в двора на инсинератора. Според тях няма превишение на индикаторите и замърсяване не е записано, осведомиха от екоинспекцията.

В инсинератора в Девня няма горящи боклуци и замърсяване на околната среда. Пожарът е сподавен неотложно, като няма вреди и пострадвания на чиновници.

Това разгласи Станислава Евтимова, шеф на " ЕкоСейф " - сдружението, което е притежател на предприятието.

След проливен дъжд - 70 л. на кв. м, и мощни гръмотевици, по неустановени към момента аргументи през вчерашния ден бяха видяни пламъци в задната част на площадката, където се съхраняват малко количество боклуци в затворени и обезопасени контейнери. Съоръжението не е било в работен режим и не е имало чиновници на обекта, показват още от " ЕкоСейф ".

" Призоваваме жителите да не спекулират с тематиката, тъй като няма заплаха от замърсяване на въздуха и изобщо на околната среда ". Всички ограничения и указания по сигурност са приложени неотложно по протокол, акцентира Евтимова, която също дойде на обекта откакто е била осведомена. Тепърва от сдружението ще вършат разбор на зародилата обстановка и аргументите довели до нея. Всички нужни дейности ще бъдат предприети
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР