Резултатите на учениците от Хасковска област от Националното външно оценяване

...
Резултатите на учениците от Хасковска област от Националното външно оценяване
Коментари Харесай

В Димитровград с най- висок резултат от Външното по математи...

Резултатите на учениците от Хасковска област от Националното външно оценяване по БЕЛ и математика са надалеч от най- високите в страната. Водещи са в смолянската община Неделино с 61 точки от вероятни 100. Учениците в региона не се приближават до връстниците си от водещите стопански центрове като Варна (52 точки), Пловдив, Велико Търново и Стара Загора (51 точки). Това демонстрира разбор на АПИ на резултатите от изпита след 10. Клас.

Според тях най- високият по БЕЛ в региона е в Община Димитровград с 44.2 точки, следван от Хасково с 43 точки. Най- невисок е резултатът в Симеоновград – едвам 19.7 точки.

По математика най- добре се показват учениците в Свиленград д резултат от 27. 4 точ ки, следва Хасково и Харманли с по 23.9 и Димитровград с 22.5 точки.

Както се вижда тези резултати са надалеч от най- високите в страната.

Общинските данни са агрегирани въз основа на оповестените в портала за отворени данни междинни стойности на равнище учебно заведение. Средният брой точки на равнище община надлежно е еднакъв на междинния резултат на учебните заведения в нея, претеглен с броя на явилите се възпитаници на двата изпита. При прегледа на данните би трябвало да се има поради, че колкото по-малък е броят явили се възпитаници, толкоз е по-голяма вероятността междинният резултат в съответната община да варира доста от година на година, и е допустимо измежду водещите да се подреди дребна община, където са се явили няколко добре готови възпитаници. Обратно - огромните общини, където годишно се явяват огромен брой възпитаници в общия случай резервират релативно непрекъснати резултати.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР