Резултатите на Ига Швьонтек в турнирите на австралийска земя в

...
Резултатите на Ига Швьонтек в турнирите на австралийска земя в
Коментари Харесай

Пореден разгром: Швьонтек опустоши бивша финалистка от Шлема и удължи победната си серия!

Резултатите на Ига Швьонтек в шампионатите на австралийска земя при започване на годината не оправдаха високите упования към нея, само че по всичко наподобява, че полякинята към този момент се завърна към познатото си равнище от предишния сезон, откакто преди няколко дни победи на WTA 500 конкуренцията в Доха, загубвайки едвам пет гейма по пътя си към трофея. 

Днес международната №1 продължи своята победна серия в с нов победен резултат на старта на WTA 1000 надпреварата в Дубай, този път реализиран над финалистката от US Open 2021, а точно Лейла Фернандес, която понастоящем заема 37-ата позиция в света. Топ поставената се нуждаеше от единствено 73 минути игра, с цел да преодолее съпротивата на младата канадка, оформяйки крайното 6:1 6:1, с което се класира за осминафиналната фаза на шампионата, където ѝ следва конфликт с Людмила Самсонова.

За известни интервали от откриващия сет на дуела Фернандес успяваше да остане равностойна на съперничката си, само че последната дума в по-голямата част от случаите имаше точно фаворитката, която не след дълго си построи стабилен задатък от два пробива и 4:0. Впоследствие тя позволи на собствен ред да загуби едно от подаванията си, само че това по никакъв метод не повлия на изхода в тази част, която отлетя в сметката на по-високоранкираната състезателка.

Съотношението на силите остана непроменено и във втория сет, където още на старта Швьонтек се възползва от прекомерно неуверената и пасивна игра на противничката си, с цел да реализира ранен пробив. Оттам насетне шампионката от Ролан Гарос и US Open поддържаше извънредно високо равнище на игра и младата канадка съумя да завоюва още едвам един гейм до края на дуела.

Catch Me If You Can
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР