Резултатът от референдума в Република Македония, белязан от масов бойкот,

...
Резултатът от референдума в Република Македония, белязан от масов бойкот,
Коментари Харесай

Президентът на Черно гора: Референдумът в Македония е като сигнал за тревога за ЕС

Резултатът от референдума в Република Македония, белязан от всеобщ протест, би трябвало да бъде общопризнат от Европейския съюз като " сигнал за паника " против опасността, каквато съставляват антиевропейските сили на Западните Балкани. Това предизвести през днешния ден президентът на Черна гора Мило Джуканович, представен от организация Франс прес.

" Продължаването на разширението /на ЕС/ е от основно значение за Западните Балкани и за Европейски Съюз ", сподели той пред Европейския парламент, събрал се на пленарно съвещание в Страсбург, добавя Българска телеграфна агенция.

" Имам усещането, че проевропейският възторг, последвал рухването на Берлинската стена, в този момент тъпче на място /.../ В страните от Западните Балкани се чуват послания, разнообразни от тези на останалата част от Европа за ритъма, в който би трябвало да продължи разширението ", разясни той.

" Объркването подхранва илюзии, от които се възползват някои ретроградни фактори, към момента присъстващи в нашия район, които не престават да мечтаят да прекомпозират още веднъж целия район и да основат и разширят страни на национална основа ", предизвести той.

" Референдумът в Р Македония илюстрира по ослепителен метод казуса, за който приказвам ", сподели той и в умозаключение направи оценката, че допитването " не бе задоволително добре квалифицирано ".

" Надявам се, че за Брюксел и другите резултатът от македонския референдум може да бъде свестен като сигнал за паника и като последно предизвестие, че би трябвало да създадем доста бездънен разбор за връзките ни по политиката на разширение ", акцентира Джуканович.

" Разбираме потребността на Европейски Съюз да се оправи с аргументите за рецесията, през която минава, и потребността от консолидация, само че не считам, че можем да отговорим на това предизвикателство със закъснение или прекъсване на разширението на Европейски Съюз ", сподели още той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР