Резултатът от изборите в Турция сега е много ясен и

...
Резултатът от изборите в Турция сега е много ясен и
Коментари Харесай

Доц. Пламен Ралчев: Това е краят на възхода на Ердоган

„ Резултатът от изборите в Турция в този момент е доста явен и безапелационен и ще бъде мъчно на Ердоган да ги оспори. Тревожи ме по какъв начин той ще реагира на тези доста ясни знаци на турското общество. Картината е много спорна. Опозицията завоюва Истанбул, само че Истанбул не е Турция. Страната е много поляризирана и ръководството на Ердоган способства за това “. Това сподели пред БНР доцент Пламен Ралчев, учител в УНСС.
 Новият кмет на Истанбул прикани Ердоган за съгласие
Според интернационалния анализатор е рано да се мисли, че това е началото на някаква огромна смяна:

„ Вероятно това е краят на възхода на Ердоган, краят на акумулирането на някаква негова мощност. Ще забележим първо по какъв начин ще се активизира опозицията и по-късно ще приказваме. Има огромна опция Ердоган да втвърди позиции. Имамоглу ще има изключителни запаси, само че най-вече стопански. Той не е доста отракан и пред него ще има доста провокации. Ердоган надали елементарно ще се помири с тази загуба “.

Доц. Ралчев очерта един психически миг – когато някой търси помиряване, визирайки Имамоглу, и пред него стои човек с доста нападателна психическа настройка, имайки поради Ердоган, нормално търсещият помиряване е в по-слабата обстановка и е по-отстъпващият.

В предаването „ Преди всички “ анализаторът разясни, че значим миг е способността на младите водачи да съумеят да съберат към себе си опозиционните кръгове, които са много разпръснати.

„ Това до момента работеше в интерес на Ердоган. Преодоляването на поляризацията в Турция е доста сериозна задача, тъй като това е огромен проблем в страната “, безапелационен е доцент Ралчев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР