Резултатът е готов до 3 работни дни, като цената на

...
Резултатът е готов до 3 работни дни, като цената на
Коментари Харесай

Вирус, бактерия или паразит? Тест за чревни инфекции в „ЛИНА“ определя точния причинител

Резултатът е подготвен до 3 работни дни, като цената на проучването е 160 лева

Медицинска лаборатория „ ЛИНА “ вкара нов разбор – „ Панел чревни инфекции real-time PCR “, който е извънредно потребен в избора на вярно лекуване. В една проба може да се открият вирусите, бактериите и паразитите, които са най-чести причинители на гастроентерит.

Изследването се прави от фецес посредством генетичен способ и се отличава с огромна точност. Друга характерност на разбора е едновременното търсене на 13 патогена, разпределени в три групи:

Вируси: Rоtavirus, Adenоvirus, Astrоvirus, Nоrovirus, Sapоvirus

Бактерии: Campylоbacter, Salmоnella, Shigellа, Ентероинвазивни Escherichia coli (EIEC), Yersinia enterоcolitica

Паразити: Giаrdia lamblia, Cryptоsporidium, Entamоeba histolytica

Кога се предлага?

Този панел е незаместим инструмент в диагностиката и следенето на пациенти с чревни инфекции. Ето някои от главните признаци и обстановки, при които е подходящо да посетите лабораторията:

Диария. Наличие на три или повече редки или течни изхождания дневно. Може да се съпътства от гадене, повръщане, висока температура и болки в корема.

Патологични примеси. Установяване на кръв, слуз или гной в изпражненията. Подозрение за епидемиологичен гърмеж. Когато случаите на чревни инфекции са повече от нормалното. Наличие на чревни инфекции в затворени колективи (например в учебни заведения, детски градини) или при пациенти в лечебни заведения.

Припокриващи се признаци. Чревните инфекции, породени от вируси, постоянно имат признаци на гадене, повръщане и диария. Те нормално се усъвършенстват в границите на 1- 2 дни. Бактериалните чревни инфекции всекидневно протичат с висока температура и диария. Кръвта в изпражненията може да бъде породена от бактерии или паразити, само че може да е обвързвана с по-сериозно заболяване. Затова постоянно би трябвало да посетите доктор, в случай че забележите този стеснителен признак.

Предимства на real-time PCR панела за чревни инфекции на лаборатория „ ЛИНА “

Широка гама от патогени. Открива 13 разнообразни микроорганизми, причиняващи чревни инфекции, и дава значими насоки за лекуване.

Точност. Анализът се основава на молекулярна техника, която се отличава с по-висока сензитивност и специфика спрямо микроскопските, културелните и имунологичните способи.

Индивидуален метод. Бързото и правилно идентифициране на инфекциозния сътрудник ще разреши на клиницистите да изберат подобаващите антимикробни средства, в случай че са нужни, или да ги избегнат, в случай че не са показани.

Каква проба е нужна?

За да се получат точни и надеждни резултати, е належащо пациентите да изпълнят следните инструкции! Пробата за проучване се събира от фецес в безплоден резервоар. Взема се материал от няколко сектора, в това число и от такива със слуз. Избягват се сектори с кръв. Пробата не би трябвало да се замърсява с урина или вода. До 2 часа от вземането на материала превозът е на стайна температура. Ако се постанова по-дълго запазване на тестът, би трябвало да се сложи в ледник.

Резултатът е подготвен до 3 работни дни , като цената на проучването е 160 лева . Проби се вземат във всички независими и манипулационни на „ ЛИНА “ в областите: Бургас, Варна, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Сливен и Ямбол.

Представеният real-time PCR панел на лаборатория „ ЛИНА “ е проява на най- актуалният метод в диагностиката на чревните инфекции. Изследването е образец за така наречен „ синдромно тестване “, което подсигурява по-добра здравна грижа за обособения пациент и по-ефективeн надзор на заразните заболявания в обществото.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР