Резолюцията на за българското правосъдие срещна особен отпор от фигури

...
Резолюцията на за българското правосъдие срещна особен отпор от фигури
Коментари Харесай

Магическият портал на Борисов към Европа се затвори

Резолюцията на за българското правораздаване срещна необикновен отпор от фигури на ГЕРБ. Може да срещнете следните популярни  - че цялото упражнение не е било належащо, защото е " против България ". 
Това е забавна логичност. Тя допуска, че Европейския парламент е нещо като Евровизия и България би трябвало да се показа в най-хубавата светлина, с цел да може въодушевената европейска аудитория да я поддържа за всичко. Онзи, който се пробва да запознае европейските институции с българските рецесии е клюкар, лицемерен човек, рушител на имидж. Не прави " добра услуга " на страната и може да я загроби. Европейският парламент изобщо не би трябвало да научава за нищо, и, както се споделя, " Каквото стане във Вегас, си остава във Вегас ". В случая - в Банкя. Преди години, когато български емигранти питаха Борисов дали когато гледа в огледалото вижда Пеевски, бях чул нещо сходно: по какъв начин можело българи да злепоставят български министър председател. Ще кажеш, че българският министър председател може да прави всевъзможни несгоди, а злините да се покриват с флаг и българи-юнаци. 
Изповядва се някаква детска политическа логичност, в която детският скрит план " не ме издавай на госпожата " се прожектира върху проблеми, които никоя европейска страна не би подминала и в случай че подмине ще е единствено след оставка, следствие и затвор. Властта просто безсрамно желае проблемите от резолюцията - липса на правова страна, утежняване на демокрацията и чукоподобна прокуратура - да си останат единствено за вътрешна приложимост. Да има на места протестчета, на места яд, а безалтернативата джипка да продължава да обикаля в пътепис и монолог страната, с цел да може шофорът ѝ да приканва пенсионерите да кажат " Добре е " за едни 50 лв. на месец. А в малкия екран да се нижат безчет лъскави репортажи, в които министър председателят е с добро име на страховит посредник сред Западна и Източна Европа и без него двете изобщо не могат да се срещнат и схванат. Фантастично разграничени като във фентъзи с разнообразни раси. Между расите има вълшебен портал, пред който стои Борисов и портиерства и направлява минаващите към другата страна. А по подигравка да е единственият, който не употребява британски.   
За едно шкафче, едни записи и за един прокурор питаме - тези въпроси може и би трябвало да се задава на всички места, все по-настоятелно. Останалото е " Нова конституция " - синоним на дългото лепкаво оставане във властта непременно, даже когато оставаш в изолираност от всички страни. В случая - 26 страни. 
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР