Резолюцията на ЕП за върховенството на правото в България бе

...
Резолюцията на ЕП за върховенството на правото в България бе
Коментари Харесай

Добър ден, аз съм мозъчната смърт на вашето управление - това е Резолюцията

Резолюцията на Екологичен потенциал за върховенството на правото в България бе призната в четвъртък. Съдържанието бе ненапълно ненадейно, тъй като наблюдаващи и специалисти смятаха, че ЕНП, като най-многобройна в Европейски Съюз, ще успее да смекчи натиска върху ръководството на Борисов. Окончателният вид обаче е подобен, че най-логичната реакция би трябвало да е оставка на Борисов.
Въпреки апела на парламентарната група на ЕНП и напъните на Манфред Вебер депутатите да не поддържат резолюцията, тя бе призната. Дори 7 депутата от ЕНП я поддържаха! Други 32-ма са се въздържали.

Общо „ за “ гласоподаваха 358 депутати. “Против” бяха 277, а въздържалите се - едвам 56.

Какво значи това? Представете си в случай че нещо толкоз значимо се гласоподава в българския парламент и Борисов е разпоредил, а Караянчева и Дариткова са организирали тотална готовност на депутатите от ГЕРБ при самата процедура, 7 да гласоподават срещу, а двайсетина други да се въздържат…

Очаквано представители на властта в София незабавно заговориха за национално изменничество, тъй като в резолюцията „ през задния вход “ били вкарани тематики като Истанбулската спогодба и ОМО „ Илинден “. Фалшиво, само че какво друго им остава.

Точка 1 от Резолюцията е : Екологичен потенциал показва надълбоко страдание по отношение на обстоятелството, че събитията в България доведоха до доста утежняване във връзка с зачитането на правилата на правовата страна, демокрацията и главните права, в това число независимостта на правосъдната система, разделянето на управляващите, битката против корупцията и свободата на медиите; показва своята взаимност с българския народ в неговите законни претенции и желания за правдивост, бистрота, отчетност и народна власт.

Сламката, за която се хващат давещите се от властта у нас е т. 17. " Екологичен потенциал отбелязва решението на Конституционния съд от 27 юли 2018 година по отношение на несъответствието на Истанбулската спогодба с Конституцията на България; показва страдание, че това решение попречва България да ратифицира Конвенцията; показва дълбока угриженост, че продължава обществено да се приказва по негативен и изопачаващ метод за Конвенцията под въздействие на широкоразпространената акция за дезинформация и очерняне, която последва отрицателното отразяване на тематиката от разнообразни медии, за които се твърди, че имат връзки с държавни и опозиционни партии; това е още по-обезпокоително заради присъединяване на политици и политически партии, показани в българския парламент; показва угриженост, че продължаващото негативно отношение към Конвенцията в допълнение способства за стигматизирането на уязвимите групи, изложени на риск от учредено на пола принуждение, чието състояние е изключително усложнено от COVID-19 и ограничаващите ограничения в цяла Европа, в това число в България, и в допълнение одързостява причинителите на закононарушения, учредени на пола, и им дава чувство за безнаказаност; показва страдание, че неотдавнашните промени в Наказателния кодекс, които вкараха по-строги санкции за насилието, учредено на пола, се оказаха незадоволителни, с цел да се оправят със сложността на казуса и на първо място да го предотвратяват; заради това приканва българските органи да засилят предварителната защита и битката против домашното принуждение, да създадат нужното, с цел да се даде опция за одобрение на Конвенцията от Истанбул, и да вкарат колкото е допустимо повече детайли от Конвенцията, които подхождат на конституционния ред в България, като в същото време търсят по-широко решение за останалите детайли, както и да усилят броя на предпазените домове и другите обществени услуги, нужни за поддръжка на жертвите на домашно принуждение ".

Подкрепа за жертвите на домашно принуждение , нали разбирате. " Джендерство " се спуска от върха на властовата пирамида и хора от веригата надолу, като земеделската министърка Десислава Танева и евродепутатът Емил Радев, ги повтарят като папагали. Танева е министърката, която призоваваше да се прикриват нередности, с цел да не се спрат финансирания от Брюксел, а Радев е един от тричленката, пътувала до Либия със подозрително искане на няколко милиона, с цел да се реши въпроса с пиратски завладения транспортен съд „ Бадр “ в българско пристанище… Впрочем, казусът с „ Бадр “ също е представен в Резолюцията, като уронващ името на страната от управляващите…

Точките в Резолюцията са 25. Те са сурови оценки за големите проблеми в модела на ръководство в България.

Какво ще родят като отговор Борисов, Гешев, Пеевски и Доган следва да забележим. Но каквато й форма да му предадат, каквито и пропагандни трикове да приложат, няма кой да им повярва. Мафиотско-политическия модел получи диагноза „ мозъчна гибел “. Следва некролог…

Бойко Борисов обаче не трябва да бъде подценяван. Неговите връзки и другарства в Брюксел, Берлин, Вашингтон и Москва са по-силни, в сравнение с някои допускат. Но Борисов е наясно също, че в ЕНП занапред ще се трансформира отношението към него, а корумпираните институции, както и прокуратурата, ще би трябвало да се преценяват с новите действителности.

Борисов се опасява най-вече от три неща:

1. Да не изгуби доверието на задкулисието, тъй като това значи – ясно какво.

2. От предварителни избори и длъжностен кабинет, тъй като това ще значи победа на президента Радев, което за него е – сещате се какво.

3. От следствие на дейностите му през последните години. И той и ние се сещаме до какво може да докара това…

Гражданското общество би трябвало да продължи да постанова своята воля, до момента в който върховенството на правото в действителност пробие тъмните, космати облаци надвиснали над нацията.

Краят на кочината се вижда. Свинемафиотите са уплашени, изнервени и по-зли от всеки път. Да им дадем отпор. Не реванш, а заслуженото.

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР